Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile çevresel sorumluluk bilinci ile yola çıkan Türkiye’nin uzman bebek bakım markası Dalin, kullanım sonrası Dalin şampuan şişelerinin işlev değiştirerek yeniden hayata kazandırılması için Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü ile “Design Charrette Upcycle” çalışmasını yürüttü.
Hergün biriken milyonlarca plastik atığın geri dönüşümünden yeni bir materyal üretilmesini teşviklemekle tüm markalara örnek olacak bir sosyal sorumluluk projesine imza atan Dalin ve Bahçeşehir Üniversitesi, upcycle (ileri dönüşüm) projesi olarak nitelendirilen çalışma kapsamında, kullanılmış 750ml.’lik Dalin şampuan şişelerinin oyuncağa dönüştürülmesini hedeflediler. Dalin pazarlama direktörü Sibel Çağlar’ın proje bilgilendirmesi ile başlayan Design Charrette Upcycle, Bahçeşehir Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümü birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerinden oluşan karma gruplarla bir hafta boyunca 0-3 veya 4-7 yaş çocuklar için Dalin şişelerinden oyuncaklar tasarladılar.
Dalin, Bahçeşehir Üniversitesi öğrenci projelerinin fikri mülkiyet hakkını satın aldı
Bebekten enstrümana kadar pek çok farklı objeden ilham alınarak geliştirilen projeler, Dalin yetkilileri ve Bahçeşehir Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyelerinden oluşan bir jüri tarafından değerlendirildi. Yapılan değerlendirme sonucu ilk üçe giren projelerin sahiplerine Dalin firması tarafından çeşitli ödüller verildi. Bunun yanı sıra Dalin firması uygulanma potansiyeli yüksek olan üç projenin fikri mülkiyet haklarını satın aldı. Fikri mülkiyet hakkı satın alınan projeler Beril Küçükbeydağ, Özge Özdemirel, Göknur Adatepe, Irmak Ünler, Melis Büşra Mert, Şevval Tutkun, Buse Ekincioğlu ve Alihan Cevat Akyol tarafından tasarlanmıştı.