Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kurban Bayramı tatili boyunca köprü geçişlerinin ücretsiz olacağını açıkladı.
2016-2019 Ulusal E-Devlet Siber Satratejisi ve Eylem Planı Tanıtım Toplantısı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla gerçekleşti.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.
Bakan Arslan, "Bayram tatilinde tabii biz her sektörde, kurum ve kuruluşlarımızla trafiğin çok daha yoğunlaşacağını, yaklaşık 30 milyon insanımızın bu süreçte seyahat edeceğini düşünerek hem ilave tedbirler aldık hem ilave seferler koyduk hem de her zamankinden daha fazla teyakkuzdayız çünkü insanımızın canı bizim için önemli" dedi.
Bakan Arslan, bayram tatili boyunca, İçişleri Bakanlığı ile koordineli bir şekilde çalışılacağını kaydederek, "Trafiğin en yoğun olduğu kara yollarımızda yol çalışmalarına ara verildi. Trafiği yoğun olan tatil bölgelerinde ise ana güzergahlarda da ek önlemler alındı. Özellikle otoyollar başta olmak üzere trafik yoğunluğu fazla olan devlet yollarında da bakım, onarım gibi çeşitli nedenlerle eksilen şeritler trafiğe açıldı. Amacımız, yol kusurlu kazaların önüne geçmek. Ayrıca kazaların yoğun yaşandığı noktalarda daha sıkı tedbirler alabilmek için İçişleri Bakanlığı ile iş birliği yaptık. Vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını istiyorum, tek bir isteğimiz var. Her zaman uymamız gereken trafik kurallarına bayram gibi yoğunlaşan zamanlarda daha özen göstersinler. Kimsenin bayramını acıya dönüştürmesinler. Bu vesileyle kazasız, belasız günler diliyor, herkesin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum" ifadelerini kullandı.
Bakan Arslan, köprülerdeki ücretsiz geçişlerin 10 Eylül’den 18 Eylül’e kadar KGM tarafından işletilen köprü ve otoyolları kapsadığını söyledi.