AFYONKARAHİSAR (İHA) – Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 9 günlük Kurban bayramı tatilinde yola çıkacak vatandaşlara uyarılarda bulanarak, "Acele gidelim derken ecele gitmek herhalde hepimizi üzen şeyler. Lütfen trafik kurallarına uyarak dikkat edelim" dedi.
Şırnak’ın Cizre ilçesinde meydana gelen patlama şehit olan Mehmet Dama’nın cenazesine katılmak üzere Afyonkarahisar’a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ilk olarak Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım’ı ziyaret etti.
Kurban Bayramı tatilinin sılayı rahim ve dini vecibeleri yerine getirmek adına önemli olduğuna dikkat çeken Bakan Arslan, tatil için yola çıkan vatandaşların dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.
Kurban Bayramı’nın önemli bir dini bayram olduğunu belirten Arslan, "İnsanlarımız özellikle o bayram sürecinde, bayram tatilinde, 9 günlük periyotta çokça seyahat edecekler. Yolları bu kadar bölerseniz, erişimi de kolay hale getirirseniz insanlarımız haklı olarak o 9 günlük periyotta sürekli yollarda oluyorlar. Tabi bayramın hakkını vermek adına sılayı rahim yapıyorlar. Ama insanlardan istirhamımız Kurban Bayramı gibi bayram vecibesini yerine getirirken sılayı rahim gibi çok önemsediğimiz, annemizin, babamızın ellerini öpmeye gidiyorken herhalde en çok dikkat etmemiz gereken trafik kuralları. Çünkü trafik kuralları keyfe keder konulmuş kurallar değil. Gerçekten trafik güvenliği için, insanımızın güvenliği, insanımızın hayatı bizim için önemli. Biz bütün bunları yaparken biz bir kişinin hayatını kurtarabilirsek, bunun parayla ölçülmesi mümkün değil. Bizim için çok çok önemlidir. Hal böyle olunca da günde birkaç kişinin trafik kazalarında öldüğü bir bayram yaşamak istemiyoruz. O yüzden sizin aracılığınızla insanlarımızdan özellikle istirhamımız; bayramlarını elbette yapsınlar, sılayı rahim önemli elbette yapsınlar ama bütün bunları yaparken lütfen kurallara uysunlar. Acele gitmek belki 1 saat kazandırabilir ama bu bir saatin çok faydası yok. Acele gidelim derken ecele gitmek herhalde hepimizi üzen şeyler. Lütfen dikkat etsinler" diye konuştu.