Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, son Valiler Kararnamesi’yle Şanlıurfa Valisi olarak atanan Vali Güngör Azim Tuna’nın vedası için düzenlenen iftar programına katıldı.
Vilayet Meydanı’ndaki iftar programına Bakan Avcı’nın yanı sıra AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma ve Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal, kaymakamlar, kurum ve kuruluş amirleri, diğer ilgililer ve yaklaşık 7 bin 500 vatandaşlar katıldı.
Oruçların açılmasının ardından konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, şehirleri rahmetle anarak, gazilere de acil şifalar dileyerek konuşmasına başladı. Bugünkü iftarın ayrı bir anlamı daha olduğuna dikkat çeken Avcı, “Sevgili valimizi buradan Şanlıurfa Valiliği’ne uğurluyoruz. 3 yıl boyunca sevgili valimiz gece demeden, gündüz demenden, kar-kış demeden Eskişehir’imize, Eskişehirlilerimize hizmet etti. Devletimizi, şanla şerefle Eskişehir’de temsil etti. Bütün şehir bürokrasisiyle uyum içerisinde çok güzel hizmetlere imza attı. Özellikle 2013 Türk Dünya Kültür Başkenti Eskişehir’e bu unvanı hak etmesi gerçekten çok büyük hizmetler getirdi. Onlarca, yüzlerce etkinlik gerçekleştirdi. Pek çok tarihi eserimiz, Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından ihya edildi, pek çok yeni eser Eskişehir’imize kazandırıldı. Bu pek çok hayırlı eserde sevgili valimizin de imzası var. Ben sayın valimizin şahsıda Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu’na, birlikte kurduğumuz Türk Dünyası Vakfı’na çok teşekkür ediyorum. Her vedalaşma aynı zamanda bir besmeledir, yeni bir görevin başlangıcıdır. Ben Güngör beyimizin Urfa’da iftihar edeceğimiz nice güzel başarılara imza atacağına inanıyorum. Kendilerine ve ailesine sağlıklı, nice hayırlı hizmetler diliyorum ve Eskişehir-Eskişehirliler adına teşekkür ediyorum.
“HEMŞEHRİMİZ HAKKI DEVRİM’İ DE RAHMETLE ANIYORUM”
Bakan Avcı, hayatını kaybeden Eskişehirli gazeteci Hakkı Devrim’i de unutmayarak, şu ifadeleri kullandı:
“Rahmeti rahmana uğurladığımız bir başka hemşehrimizi Hakkı Devrim’i de rahmetle anıyorum. Özellikle Türkçemiz konusundaki hassasiyetiyle basında çok mutena bir yer edinmiştir. Allah rahmet eylesin.”
“BİR BAKMIŞIZ Kİ YUNUS’UN YÜRÜDÜĞÜ TOPRAKLAR BİZE YOL OLUR, BİR BAKMIŞIZ Kİ YARIN PEYGAMBERLER DİYARINDA HZ. İBRAHİM’İN ATEŞİ BİZE GÜL OLUR”
Veda konuşmasını yapan Vali Tuna ise, görev süresince Eskişehir’de yapılan hizmetlerden bahsederek, her zaman yanlarında olan Eskişehirlilere teşekkür etti. Tuna, “Eskişehirliler, iyi günde ve zor zamanlarımızda hep yanımızda oldunuz, bize inanıp güvendiniz. Sağduyunuzla hep bizimle gönül birliği ettiniz. Sizlere veda ve minnet borcum olduğunu lütfen hiç unutmayınız. Biz ömrümüzü bir gönül yolculuğu olarak görmekteyiz. Aynı gönül sofrasınız paylaştığımız bu mübarek beldede, bir vakit Şeyh Edebali geziniyordu ve ecdada bir nasihati vardı; ‘Davanın esası sevgi olmalı.’ Bu yönetim mirasını devraldığımız an sustuğumuzda bu sabrımız, hoşgörümüz ve metanetimizdendir. Ancak haksızlık karşısında konutluğumuzda ise bu adaletimizdendir. Her halükarda Yunus misali bir kez bile gönül kırmaktan elimizden geldiği kadar kaçınmaya çalıştık. Ömür dediğimiz bu gönül yolculuğunda bir bakmışız ki Yunus’un yürüdüğü topraklar bize yol olur, bir bakmışız ki yarın peygamberler diyarında Hz. İbrahim’in ateşi bize gül olur” dedi.
Konuşmaların ardından Bakan Avcı, Şanlıurfa Valiliği’ne atanan Güngör Azim Tuna’ya bir tablo hediye etti.
URFA’NIN ETRAFI DUMANLI DAĞLAR TÜRKÜSÜYLE UĞURLANDI
Öte yandan Şanlıurfa Valiliği’ne atanan Güngör Azim Tuna, Osman Vahit Özdal’ın seslendirdiği “Urfa’nın etrafı dumanlı dağlar” türküsüyle uğurlandı. Türküye, Bakan Avcı ve Vali Tuna’nın yanı sıra kalabalık da eşlik etti.