Antalya’da demokrasi nöbeti 16. gününde de devam ediyor. Cumhuriyet Meydanı’nda süren demokrasi nöbetine katılan Dış İşleri ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, 15 temmuz gecesi darbeyi püskürttüklerini dile getirirken, artık zamanın restorasyon zamanı olduğunu ifade etti.
“Türkiye’yi ikinci sınıf bir ülke gibi görmeye çalışanların hepsine gereken cevabı verdik”
Türk ve Rus bayraklarıyla meydandaki demokrasi nöbetine katılan Rus vatandaşlara teşekkür eden Dış İşleri ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, “Rusya ile Türkiye arasında yaşanan uçak düşürme hadisesinden sonra yaşanan krizde Rus vatandaşları ziyaret ettim. Onlara her şeyin güzel olacağını, yoluna gireceğini söyledim. Avrupalıların, Batılıların çifte standardına, ikiyüzlülüğüne ilişkin, akıl vermeye çalışanların, Türkiye’nin patronu gibi davranmaya kalkışanların, Türkiye’yi ikinci sınıf bir ülke gibi görmeye çalışanların hepsine gereken cevabı verdik. Vermeye de devam edeceğiz. Türkiye’yi ve Türk milletini kimseye ezdirmeyiz, bu büyük milletin, onların verdiği destekle sizlerin dualarıyla göğsümüzü gere gere her yerde savunuruz. Daha önce uçak düşürme hadisesinden önce Batı ülkeleri, ’Rusya ile ilişkilerinizi neden bozdunuz, düzeltmeniz de fayda var’ diyordu. Şimdi ise aynı kişiler, ’Türkiye, Rusya ile ilişkilerini düzeltti, Türkiye Batı’ya sırtını mı çeviriyor, acaba yön mü değiştiriyor?’ Kardeşim sana hesap mı vereceğim, ben istediğim ülkeyle ilişkilerimi düzeltirim. Hangi ülkeyle hangi uluslararası örgütle ilişkilerimi nasıl, hangi düzeyde geliştireceğimi sana mı soracağım? Sen benim patronum musun? Türkiye, özgür bağımsız bir ülkedir, her politikasında olduğu gibi dış politikasını da hür iradesiyle belirler. Adam olursan seninle de iyi ilişkiler kurarız ama hainleri desteklersen, Türkiye’deki darbe girişiminin başarısız olmasından üzüntü duyarsan, bu milletin büyüklüğünden ve dirayetinden rahatsız olursan, o zaman seninle ilişkilerimiz de farklı olur. Bu kadar açık, net konuşuyoruz" dedi.
“Şimdi restorasyon zamanı”
15 temmuz gecesi darbeyi püskürttüklerini dile getiren Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, artık zamanın restorasyon zamanı olduğunu ifade etti. Bakan Çavuşoğlu, "Şimdi restorasyon zamanıdır, yaraları tamir etme günüdür. Şimdi birlik, beraberlik zamanıdır. Nasıl bu meydanda hep berabersek, Türkiye’yi yeniden inşa etme ve bu darbe girişiminin kalıntılarını temizleme, büyük Türkiye ve hedeflerine ulaşan bir Türkiye yapmak için her zamankinden fazla, gece gündüz çalışmamız lazım" diye konuştu.
“Türk milletini nasıl sindirebiliriz çalışmalarını yapmayın çünkü bu millet korkmaz, sinmez”
Ankara’daki siyasi partilerin arasındaki uyumun herkesin arzu ettiği bir tablonun oluşmasını sağladığını ifade eden Dış İşleri ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, bunu fırsata, ekonomik büyümeye ve kalkınan bir Türkiye’ye çevirmek gerektiğini belirtti. Bakan Çavuşoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Darbenin başarısız olmasından üzülenlerin Türkiye’ye nasıl başka darbe vurabilmek için bunun hesabını yapabiliyor. Onlara bir bir tavsiyem var. Sakın Türk milletini nasıl sindirebiliriz çalışmalarını yapmayın çünkü bu millet korkmaz, sinmez. Tankın karşısına göğsünü geren, paletlerin altına yatan ve acımasız saldırılara karşı ’şehit oluyorum’ diye meydanlara koşan Türk milletini hiçbir güç, hiçbir oyun sindiremez, boşuna bunun hebasını yapmayın."
“En ağır şekilde darbe girişiminin hesabını soracağız”
Hiçbir gücün Türk milletini yolundan çeviremeyeceğini söyleyen Dış İşleri Bakanı Çavuşoğlu, ordudan, askeriyeden, yargıdan, Dışişleri Bakanlığı’ndan hainleri temizleyeceklerini ifade etti. Çavuşoğlu, “En ağır şekilde darbe girişiminin hesabını soracağız. Bunu sorarken de AB’ymiş, Avrupa Konseyiymiş, yok Birleşmiş Milletlermiş, yok diğer örgütlermiş, onlara şunu söylüyoruz. Bir sorunuz varsa sorun, bir bilgi almak istiyorsanız buyurun, gelip ziyaret etmek istiyorsanız buyurun ama uzaktan ahkam kesmeyin, uzaktan bize ders vermeye çalışmayın, bizi engellemeye çalışmayın. Siz ne derseniz deyin bunların hesabını soracağız" diye konuştu.
“KKTC FETÖ’ye ait bütün kurumları kapatıyor”
Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nin de FETÖ’yü terör örgütü olarak ilan ettiğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, KKTC’nin, FETÖ’ye ait bütün faaliyetlerini kapattırdığını dile getirdi. Mevlüt Çavuşoğlu "Oradaki faaliyetlerin tamamını kapatıyor. Sadece Türkiye’de değil, dünyanın neresinde olursa olsun bu hainlerin peşini bırakmayacağız, oralardaki ihanet yuvalarını da kapatacağız, kapattıracağız. Afrika’da birçok ülke bunların faaliyetlerini tek tek durduruyor, sınır dışı ediyor. Her gün değişik bir ülkeden haberler geliyor, ’ihaneti gördük, bu teröristleri kendi ülkemizde barındırmayız, çünkü bunlar bizim dost kardeş ülke Türkiye’ye ihanet ettiler, biz bunları ülkemizden atıyoruz’ diyorlar" dedi.
“FETÖ’cüler bazı ülkeler için de tehdittir ve bunun tehdit olduğunu söylemek bizim görevimizdir”
FETÖ’yle ilgili bazı ülkeleri uyardıklarını belirten Dış İşleri ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, "Mesela Kırgızistan’dan, geçende bir açıklama gelmiş, ’biz özgür bağımsız bir ülkeyiz’ doğru, Biz de sizin kardeşiniziz, kardeşinizin milletine kasteden bu hainleri orada barındırırsanız, ister istemez bizim de bakışımız eskisi gibi olmaz. Bu tehdit değil, içimizden gelen bir duygu. Uyarıyoruz sizi, üstelik bu hainler size de darbe yapabilir ve yapacaktır da eğer bunun tedbirini almazlarsa yapacaktır. Çünkü çok güçlüler, devletin içine sızmışlar aynı bizde olduğu gibi. Kardeş Kırgızistan’ın güvenliğine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Her zaman güçlü olmasını istiyoruz. Gördüğümüz bir tehlikeyi de söylememiz lazım. Çünkü bunların arkasındaki üst akıl, bunların tüm dünyadaki bu teröristlerine her türlü aklı vermiştir, her türlü eğitimi yapmıştır ve her türlü teknik dinleme, işte istediği yere istediği tuzakları kurma dahil her türlü teknik eğitimi, desteği vermiştir. Okullarına da ajanlarını yerleştirmiştir, çok açık söylüyorum buradan. Bunlar bizim bildiğimiz, gördüğümüz gerçekler. O nedenle bulundukları ülkeler için de tehdittir ve bunun tehdit olduğunu söylemek bizim görevimizdir" ifadelerini kullandı.
Dış İşleri ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu konuşmasını şöyle tamamladı:
“Türkiye’deki darbe girişimini kimin yaptığını tüm dünya biliyor. O nedenle ABD’nin terörist başı FETÖ’yü bize iade etmesi gerekiyor.”