Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Isparta güller diyarıydı artık göletler ve barajlar diyarı" dedi.
Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Tesisleri Toplu Temel Atma ve Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve ORKÖY Kredi Sertifikaları dağıtım törenine katılmak üzere Isparta’nın Sütçüler ilçesine geldi.
Veysel Eroğlu, ilk olarak geçen günlerde trafik kazasında yaşamını yitiren AK Partili Eski Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman’ın baba evine taziye ziyareti gerçekleştirdi. İlçe merkezindeki tören alanında karşılanan Eroğlu, burada vatandaşlarla bir süre sohbet etti.
TÜRKİYE’DE SU SORUNU KALMADI
Bakanlık olarak Türkiye’de çok iş yaptıklarını belirten Eroğlu, şöyle konuştu:
“Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken İstanbul’un ne halde olduğu belliydi. İstanbul’da susuzluğu bitirdik. Bakanlığa geldiğimde baktım 76 şehirde su sorunu var. Şimdi Türkiye’nin su sorunu kalmadı. Çünkü su hayattır. 320 baraj inşa ettik. Geçen dönem 100 günde bin gölet projesi kapsamında 35 baraj ve sulama tesisleri yapıyoruz. Buraya elimiz dolu geldik. Dereleri ıslah ediyoruz. 1900’den fazla dere ıslah edildi. Yanan dört ampulden biri bizim inşa ettiğimiz baraj ve göletlerden sağlanan temiz enerjiyle sağlanıyor Kendi kaynağımız var artık. Su akıyor bakmıyoruz. Su akıyor yapıyoruz. Antalya’ya gelen turistlerin yüzde 10’unun buraya gelmesini istiyoruz. Milli Parkla ilgili çalışma yapacağız."
"EFENDİNİZ DEĞİL HİZMETKARINIZ"
Eroğlu, buradaki heyelan meselesinin hemen çözülmesi gerektiğini kaydederek müsteşar yardımcısı İbrahim Çiftçi’ye sorunun çözümü konusunda talimat verdi. Orman köylüsü için seferberlik başlatıldığını anlatan Eroğlu, şöyle konuştu:
“Isparta güller gönüller diyarıydı artık göletler ve barajlar diyarı. Buranın yüzde 77’si orman. Artık orman köylüleri orman teşkilatının hasmı değil hısmı olacak deyip millet ormancılığına geçtik. Her şey millet için. Siz bizim başımızın tacısınız. Bu bakımdan size ceviz, badem, dut ağaçları dikiyoruz üç yıl bakımı bize, geliri size ait. Belence köyünde 64 dekar alanda ceviz dağıtımı, 20 dekarda badem ağacı fidanı, Boğazköy’e 29 aileye ceviz fidanı dağıtacağız. 4 bin adet dut fidanı dağıtılacak. Burada sulama çok önemli. Çobanisa, Kesme, Çandır köylerine baraj yapılıyor. Hızlı bir şekilde tamamlanacak. Yeşilyurt köyünün sulama göleti projesi hayırlı olsun. Sütçüler ilçe merkezinde yan dere ıslah çalışmalarını tamamlayacağız. Biz sizin efendisi değil hizmetkarıyız. Ne gerekiyorsa yapmak boynumuzun borcudur. Yazılı Kanyon’la ilgili gerekli tesislerin yapılması için de Milli Parklar Genel Müdürümüze talimat verdim. En az 400 milyon TL. Bizim verdiğimiz söz 50 yıldır yapılmayan yerler."
SORUNLARIN BÜYÜK BÖLÜMÜ ÇÖZÜLDÜ
Isparta Valisi Vahdettin Özkan da, “Bakanımızın ilimizdeki tüm vatandaşların sorunu çözümünde önemli bir fonksiyonu var. Valiliğe muhtarlarca bildirilen 600 kadar bize iletilen sorunun önemli bir bölümünün çözüldüğünü gördük. Sütçüler güzel bir coğrafya, buradaki insanlarımızın devletin, hükümetimizin hizmetlerine ciddi bir teveccühü var” dedi.
İKİ TESİSİN TEMELİNİ ATTI
Bakan Eroğlu, orman köylülerine kullandırılan gelir getirici fidan türlerinin dağıtımı için kura çekti, ORKÖY kredi sertifikalarını dağıttı. 730 dekar alan sulama kapasiteli Yeşilyurt köyü yaz sulaması birinci kısım inşaatı ile Kasımlar köyü taşkın koruma tesisinin temelini butona basarak attı. Bakan Eroğlu, törenin ardından Antalya’nın Kaş ilçesine gitti.