Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ için geldiği Erzurum’da vatandaşlara hitap etti. Bakan Çelik, milletin büyük bir cesaret göstererek darbeye ’dur’ dediğini belirterek, “Ezan sesleriyle, sala sesleriyle cuntacıların contasını yaktınız” dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ için geldiği Erzurum’da vatandaşlara seslendi. Mitinge Bakan Çelik’in yanı sıra Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir, Zehra Taşkesenlioğlu, Mustafa Ilıcalı, Orhan Deligöz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, AK Parti, CHP ve MHP İl Başkanları, STK Başkanları, kurum amirleri ve 50 bin Erzurumlu katıldı.
Yağmura rağmen meydanda milli iradeyi destekleyen on binler, ellerindeki Türk Bayraklarıyla büyük bir coşku oluşturdu. El ele platforma çıkan protokoldekiler birer selamlama konuşması yaparak vatandaşlara teşekkür etti.
Mitingde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, yediden yetmişe her görüşteki vatandaşların milli iradeye sahip çıktığını ifade ederek, “Cumhuriyet bizim bu ülke bizim, hak için, hukuk için, adalet için, kardeşlik için, en önemlisi vatan için 15 Temmuz’dan beri bu meydanları dolduran ama özellikle Erzurum’un caddelerini,sokaklarını, meydanlarını dolduran AK Partililer, Cumhuriyet Halk Partililer, Milliyetçi Hareket Partililer, Saadet Partililer, sağcılar, solcular, ülkücüler , vatanperver Erzurumlular hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.
“Ezan sesleriyle cuntacıların contasını yaktınız”
Bakan Çelik, milletin darbecilere karşı büyük bir cesaret gösterdiğini söyleyerek, “15 Temmuz gece gövdesini taşın altına değil, gövdesini tankın altına koyan, tank sesleri, top sesleri, uçak seslerini Allahu Ekber ezan sesleriyle ve sala sesleriyle bastıran, cuntacıların contasını yakan şanlı ecdadın şanlı evlatları siz dadaş kardeşlerimizi bağrımıza basıyoruz, teşekkür ediyoruz” ifadelerini kaydetti. Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şerefli komutanlarımız burada ama içeri sızmış olan haysiyetsizler, Türkiye’nin Erzurumlu’nun vergisiyle alınmış olan F-16 uçağını bu milletin üzerine uçurdular. Uçurmakla da kalmadılar ne büyük cinayetler işlediler. Yakup Sürücü kardeşimizin ne suçu vardı? Vatanın birliğinden başka bir derdi yoktu ne istediniz ondan? Allah rahmet eylesin, Allah razı olsun, millete kurban olsun diyor bir baba. Allah kendisinden razı olsun.”