Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "En son kanun hükmündeki kararname ile silahlı kuvvetlerine ilişkin veya Türkiye’nin savunma yönetimine ilişkin yapılan düzenleme gerçekten bir reformdur" dedi.
Bir dizi ziyaret kapsamında Sakarya’ya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Sakarya Valiliğini ziyareti sonrası Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Mahmut Kösemusul’u makamında ziyaret etti.
"Silahlı kuvvetlerine ilişkin yapılan düzenleme gerçekten bir reformdur”
Reformist hükümet olduklarını ifade eden Bakan Faruk Özlü, "65’inci hükümetimiz kurulduğunda ne diyorsa onları yapmaya devam edecektir. Biz reformist bir hükümetiz. İcracı bir hükümet olacağız, bugüne kadar da meclise gönderdiğimiz yasalar, meclise gönderdiğimiz kanun hükmündeki kararnameler her biri önemli bir reformlar içeriyor. En son kanun hükmündeki kararname ile silahlı kuvvetlerine ilişkin veya Türkiye’nin savunma yönetimine ilişkin yapılan düzenleme gerçekten bir reformdur, bir büyük reformdur. Her ne kadar bir darbe girişiminin akabinde olsa da, şahsen ben 2007 yılından beri dünyadaki bütün yapılan savunma reformlarını incelemiş ve bunlar hakkında rapor yazmış olan bir kişi olarak bunu çok önemsiyorum. Son yapılan düzenleme kuvvet komutanlarının, Savunma Bakanlığı’na bağlanması daha geniş bir kesimden silahlı kuvvetleri ihtiyacının, insan kaynaklarının karşılanması, Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin Sağlık Bakanlığı’na devri gibi bunlar gerçek bir reformlardır" dedi.
"Türkiye’nin tasarrufa ihtiyacı var"
Türkiye’nin tasarrufa ihtiyacı olduğunu belirten Bakan Faruk Özlü, "Meclise yeni bir kanun sevk ettik, bireysel emeklilik sistemi ile alakalı. Bu yasa ile 10 yılda, 90 milyar lira tasarruf etmeyi hedefliyoruz, Türkiye’nin tasarrufa ihtiyacı var, Türkiye’nin paraya ihtiyacı var. Para olmazsa yatırım olmuyor, o nedenle tasarruflarımızı arttırmayı amaçlıyoruz. Yaptığımız ve yapacağımız bu çalışmalar ile Türkiye’nin uluslararası iş yapma kolaylığı endeksinde üst sıralara tırmanmasını sağlayacak. Ve Türkiye’nin cazibe merkezi olma yeteneğini arttıracak işler yapıyoruz" diye konuştu.
"Üreticinin önünde ne sıkıntı varsa çözeceğiz"
Yeni bir reform paketi adı altında kanun taslağı hazırladıklarını da belirten Bakan Özlü, "Üretim reform paketi diye bir kanun taslağı hazırlıyoruz, bunu meclise kısa bir süre sonra göndereceğiz. Bu paket çok önemli, bu pakette üretimin önünde ne kadar sıkıntı varsa, üreticinin önünde, üretmek isteyenin önünde ne kadar sıkıntı, zorluk varsa bunları tamamen kaldırmayı düşünüyoruz" ifadelerini kaydetti.