Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’de düzenlenen Demokrasi Mitingi’nde, Yenikapı’da düzenlenen mitinge yapılacak canlı bağlantı öncesinde halkı selamladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile başta İstanbul Yenikapı olmak üzere Türkiye’nin 81 ilinde düzenlenen Demokrasi Mitingleri büyük bir coşku ile başladı. Kocaeli’de yapılan Demokrasi Mitingi’ne Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, EDOK Muharebe Hizmet Destek Komutanı Korgeneral Metin Gürak, milletvekilleri, tüm ilçe kaymakamlar, tüm ilçe belediye başkanları ve on binlerce vatandaş katıldı.
“Bu kadar büyük bir ihanetin içerisinde olabileceklerini tahmin etmemiştik”
İstanbul Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi Mitingi’ne telekonferans yöntemi ile yapılacak canlı bağlantı öncesinde vatandaşlara hitap eden Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Genciyle, yaşlısıyla, çocuğuyla ihtiyarıyla, toplumun tüm kesimlerinin, Türk milletinin bütün unsurlarının demokrasiye sahip çıkması, eminim ki ileride de üzerinde en çok durulacak, dünya demokrasi tarihinde altın harflerle yazılacak önemli bir olaydır. Hepimiz çok iyi biliyoruz, bu ülke çok sıkıntılar gördü. Dünya savaşları, işgaller yaşadı. Pek çok büyük badireler atlattı. Ama 15 Temmuz gecesindeki gibi bir ihanetle karşılaşmadı. Biliyorduk, bu bir ihanet şebekesi. Bunların kökü dışarıda. Bir takım güç merkezlerinin kulu kölesi olmuşlar. Bunları biliyorduk. Ama bu kadar büyük bir ihanetin içerisinde olabileceklerini tahmin edememiştik” dedi.
“Milletimiz her geçen dakika iradesine sahip çıktığını gösterdi”
Darbe girişiminin püskürtüldüğü anlarda milletin aldığı görevin önemine değinen Bakan Işık, “Milletimizin, demokrasinin kalbi olan meclisi bombaladılar. Masum, silahsız insanlarımıza kurşun yağdırdılar. Önlerine gelen herkesi ezmeye, demokrasiyi katletmeye kalktılar. En önemlisi, Türkiye’yi bölüp, parçalamaya çalıştılar. Böyle bir ihaneti tarihimiz ne gördü, ne yazdı. Ama onların ihaneti ne kadar büyükse, milletimizin vatan aşkı ve imanı da o kadar güçlü ve büyüktür. 15 Temmuz akşamı Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile ilk sokağa çıkılmaya başlandığı andan itibaren hain teröristlerin morali bozulmaya başladı. O dakikalarda bizler de demokrasinin korunması, milli beraberliğin sağlanması için an be an görev başında olduk. Her geçen dakika milletimizin iradesine sahip çıktığını gösterdi. Bu milletin evladı olmak bizim için çok büyük bir iftihar meselesidir. Sizlere teşekkür ediyoruz. Bu hain darbe girişimini, Pensilvanya’dan yönetilen bu darbe girişimini boşa çıkarmak için canlarını veren bütün şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Allah mekanlarını cennet etsin. O şehitlerin emanetlerine sonuna kadar sahip çıkacağımızın bilinmesini istiyorum. Bundan sonra da 15 Temmuz akşamı sokakta verdiğiniz mesaja sonuna kadar sadık kalacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu hain yapıyı, bu teröristleri başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere bütün devlet kademelerinden tamamen temizleyene kadar mücadelemize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Bakan Işık’ın halkı selamlamasının ardından telekonferans yöntemi ile İstanbul Yenikapı’daki Demokrasi Mitingi ile canlı bağlantı kuruldu. Kocaelili vatandaşlar MHP Lideri Devlet Bahçeli, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım, Meclis Başkanı İsmail Yılmaz ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarını canlı olarak dinlemeye başladı.