Nevşehir’de Diriliş meydanından devam eden demokrasi nöbetinin 18.gününde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki telefon bağlantısı ile vatandaşlara seslendi.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Nevşehir’de de demokrasi nöbeti ilk günkü coşku ile devam ediyor. Diriliş meydanından düzenlenen demokrasi nöbetinin 18.gününe Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, AK Parti Merkez ilçe başkanı Salih Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ve yaklaşık 15 bin kişi katıldı.
Nevşehir Belediyesi mehteran takımının mehter marşları ile başlayan program daha sonra Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in konuşması ile devam etti. Ünver, “ Sevgili hemşerilerim bugün nöbetimizin 18.gününde Allah’a şükürler olsun ki ilk gün ki coşku ile devam ediyoruz. İlk günden itibaren bizleri yalnız bırakmayan tüm Nevşehir halkına teşekkür ederiz” diye konuştu. Belediye Başkanı Ünver konuşmasının ardından ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’yi telefon ile arayarak Nevşehir’de demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara seslenmesini rica etti. Bakan Özhaseki burada yaptı telefon konuşmasında, “ Sevgili Nevşehirli hemşerilerim tüm Türkiye’de olduğu gibi bizleri Nevşehir’de de yalnız bırakmadığınız için teşekkürlerimi sunuyorum. Bende Kayserili olmam hasebi ile hemşerilerim diye seslenmek istiyorum. 15 Temmuz tarihinde vatanımızı bölmek isteyen FETÖ terör örgütüne karşı tüm Türkiye birlik içerisinde karşı dimdik ayakta durduk. Bu hainler 40 yıldır içimize nasıl girmişlerse bizlerde onları temizleyeceğiz. OHAL konusunda siz değerli hemşerilerimizin rahat olmalarını istiyoruz. Biz OHAL’i halkımız için çıkartmadık. Biz OHAL’i kendimiz için çıkarttık. Biz bu hainleri devletimizin yapısından temizlemek amacıyla bu kararı aldık. Halkımız rahat olsun. Bizler Allah’ın izni ile bu hainleri devletimizden temizleyeceğiz” diye konuştu.
Bakan Özhaseki’nin konuşmasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’te telefon ile Nevşehir Diriliş meydanında demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara seslenerek, 15 Temmuz tarihinin bir dönüm noktası olduğunu ve bu hainlerin en kısa zamanda devletimizden temizleneceğini söyledi.
Diriliş meydanında ki program semah gösterileri ile devam etti.