KAYSERİ (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Pollmark araştırma şirketi sahibi İbrahim Dalmış'ın annesi Ayşe Dalmış'ın (75) cenaze törenine katıldı.

Dalmış, için Talas ilçesinin Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Kuruköprü Camisi'nde ikindi vakti düzenlenen cenaze törenine, ailesi, yakınları, Bakan Özhaseki, Ahmet Davutoğlu, eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, milletvekilleri, kaymakamlar, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Davutoğlu ve beraberindekiler, burada İl Müftüsü Şahin Güven'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Dalmış'ın tabutunu bir süre omuzlarında taşıdı. Ahmet Davutoğlu, mezarlığı kadar birlikte yürüdüğü İbrahim Dalmış'ı teselli etmeye çalıştı.

Ayşe Dalmış'ın naaşı, mahalle mezarlığında yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.

Öte yandan, Ahmet Davutoğlu, Mevlana'nın hocası Seyyid Burhaneddin'in türbesi ile eski başbakan başdanışmanlarından Ahmet Doğan'ın Mavi Marmara saldırısında yaşamını yitiren oğlu Furkan Doğan'ın mezarını ziyaret etti. Davutoğlu'na, Furkan Doğan'ın mezarını ziyaretinde Bakan Mehmet Özhaseki de eşlik etti.