Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Yenilenme olmadan büyüme olmaz, çünkü zamanın ihtiyaçları değişiyor, çevresel şartlar değişiyor. Mevcut sistemin yenilenmesi gerekiyor. Dolayısıyla 16 Nisan’da milletimizin takdirine sunacağımız anayasa değişikliği paketi, aslında bir yenilenmedir, bir nevi inovasyondur" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Kırklareli’deki programı kapsamında, Lüleburgaz ilçesi Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı tesislerinde, oda, borsa, sanayi ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

Bakan Özlü burada yaptığı konuşmada, “Yenilenme olmadan büyüme olmaz, çünkü zamanın ihtiyaçları değişiyor, çevresel şartlar değişiyor. Mevcut sistemin yenilenmesi gerekiyor. Dolayısıyla 16 Nisan’da milletimizin takdirine sunacağımız anayasa değişikliği paketi, aslında bir yenilenmedir, bir nevi inovasyondur. Dolayısıyla biz Türkiye’nin yenilenmesi ve daha hızlı büyümesi açısından bunu elzem görüyoruz. Mevcut sistem yakın bir zamanda bu ülkeyi tamamen taşıyamaz hale gelecektir. Bu sistem geçmişte olduğu gibi yeni krizler doğmasına sebep olabilecek bir sistemdir” dedi.

Mevcut sistemde sorunlar çıkabildiği için sistemin yenilenmesi gerektiğini savunan Bakan Özlü, “Değerli kardeşlerim bizler akıllı insanlarız. Bir sorun çıktığında onu çözen insan akıllı insandır ancak, esas akıllı insan daha sorun çıkmadan, patlak vermeden çözebilen insandır. İşte biz de bunu yapıyoruz, milletimizin, iş dünyamızın, ihtiyaçlarıyla uyumlu, bizi oyalamayacak, zaman kaybettirmeyecek, iş yapmak isteyene engel olmayacak yeni bir sistem teklif ediyoruz. Seçimler yapıldığında bir sonraki seçime kadar siyasi ortam tamamen netleşsin istiyoruz. Seçimi kazanan 5 yıl boyunca yürütme görevini üstlensin istiyoruz. Teknik konularda kararnameler yoluyla yürütmenin daha hızlı kararlar alabilmesini istiyoruz. Beşer ürünü hiçbir sistem mükemmel değildir. Dünyanın hangi ülkesine bakarsanız bakın, sistemle ilgili sıkıntıları vardır. Önemli olan bu sıkıntıları minimize etmektir. Önemli olan ülkenin hedeflerine uygun optimum bir noktaya gelmektir. 16 Nisan’da ‘evet’ çıkarsa ki ben tüm kalbimle inanıyorum çıkacağına, işte biz bu bahsettiğim optimum noktayı yakalamış olacağız. Ondan sonra devlet daha iyi ve daha hızlı işlemeye başlayacak. Devlet iyi, doğru ve hızlı çalışınca, başta ekonomi olmak üzere her alanda daha iyi standartlara ve seviyeye çıkacağız. Bugüne kadar temas ettiğim herkesten şunu rica ediyorum, lütfen bu anayasa değişikliğini iyice okuyun anlayın, bu bir milletvekili seçimi değil, referandumda milletvekili seçmeyeceğiz, belediye başkanı seçmeyeceğiz, burada ‘evet’ ya da ‘hayır’ oyu kullanacağız. Dolayısıyla bu partiler üstü bir meseledir” ifadelerini kullandı.

Bakan Özlü, buradaki konuşmasının ardından Lüleburgaz’daki bir fabrikada yapılacak olan ek tesisin temel atma törenine katıldı. Bakan Özlü, burada butona basarak temel atılışını gerçekleştirdikten sonra işçiler ile toplu fotoğraf çekildi.