Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın ‘ıslah edin’ diye talimat verdiği Kars Çayı’nın ıslah edilmesi çalışmaları başladı.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın Kurban Bayramı’nda ziyaret ettiği Kars Valiliği’nde ‘Kars Çayı’nın ıslah çalışmalarını başlatın’ diyerek talimat verdiği Kars Çayı’nın ıslah edilmesi çalışmaları başlatıldı. Kaleiçi Mahallesi Taş Köprü önünde başlatılan çalışmalarda Kars Çayı’nın içerisindeki pislikler, kepçe ile temizleniyor. Dozerle de dışarıya çıkarılıyor.
Uzun yıllarda beri Kars’ın kanayan yarası haline gelen ve özellikle yaz aylarında etrafa yaydığı pis kokularla insan sağlığını da olumsuz etkileyen Kars Çayı, Osmanlı Mahallesi Projesi’nin hayata geçirilmesiyle birlikte önem kazanmıştı. Tarihi binaların arasından akan Kars Çayı’nın bu şekilde etrafa pis koku vermesi bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı misafirleri de rahatsız ediyordu.
Kanalizasyon atıklarının, Sanayi atıklarının aktığı Kars Çayı zaman zaman toplu balık ölümleriyle de gündeme geliyordu. Kars Valisi Rahmi Doğan’ın da yakından takip ettiği Kars Çayı’nın ıslahı çalışmalarının başlatılması bölgede bulunan esnaf ve vatandaşların da yüzünü güldürdü.
56 yaşında olduğunu ifade eden Ahmet Irmak, geçmişte Kars Çayı’nda yüzdüklerini söyledi. Vatandaşları duyarlı olmaya da davet eden Ahmet Irmak, “1960 doğumluyum. Ben çocukluğumda buralarda yüzüyordum, balık tutuyordum. Yani çocuklarımız için bu bir gelecektir. Temizlenmesi çok iyi oluyor. Herkesin bu konuya duyarlı olması gerekiyor. Zaten kanalizasyon akıtılmasa, çöp atıyorlar. Bu memleket bizim memleketimiz, bu memlekete bizim kendimiz bakmadıktan sonra kim bakacak” dedi.
Öte yandan Bakan Ahmet Arslan’ın talimatlarıyla Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürlüğü’nce başlatılan ıslah çalışmalarında önce Kars Çayı içerisinde bulunan pislik temizleniyor. İş makineleriyle belirli bölgelere toplanan atıklar kamyonlar taşınarak Kars Çayı’nın içerisi temizlenecek. Çalışmaların kısa sürede tamamlanması bekleniyor.