Denizli’ de on binler 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda ‘demokrasi ve şehitler mitingi’ için buluştu. Burada konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "İnlerine girdik ve onlara o dünyayı onlara dar ettik. Siz ettiniz, biz değil. O, Cumhurbaşkanını şehit etmek üzere gidenler, en son baktık ki, bir fare deliğinden çıkıyorlar. Bir deliğin içinden çıkmış. Bunu söyledik diye, birileri lağım faresi diye, ‘işkence ediyorsun’ diyor. Ama onlara fare demek, farelere hakarettir” dedi.
Mitinge Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, CHP İl Başkanı Haşim Teoman Sancar, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, sivil toplum örgütleri başkanları ve binlerce vatandaş katıldı. AK Parti, CHP ve MHP il başkanları el ele tutuşarak birlikte meydandaki vatandaşları selamdı.
Darbe girişiminin dinde yeri olmadığını aktaran CHP Denizli İl Başkanı Haşim Temoman Sancar, “Allah adıyla aldatan, bu Fethullah terör örgütünü şiddetle, lanetle kınıyoruz. Çünkü milletimizin birliğine, vatanımızın bütünlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti’nin onuruna, gururuna, demokrasisine darbeyle vatandaşı birbirine düşürerek, kırarak, devletin, milletin tankını tüfeğini, size doğrultulan şeyin adı ne cemaattir, ne inançtır, ne de başka bir şeydir. Bu tamamen sahtekarlıktır” dedi.
Milletin hep birlikte destan yazdığını vurgulayan AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, “Bugün Delikliçınar Meydanı tarihi bir gün yaşıyor. Hepiniz kahramansınız, sizler her türlü övgüye layıksınız, bu millet, bu birlik, hoşgörü ortamını, sürdürdüğü sürece ne FETÖ, ne hiçbir kuvvet sizin karşınızda duramaz” diye konuştu.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, "15 Temmuz’dan sonra daha iyi anladım ki, böyle güzel şehrin, bu kahraman insanların, demokrasiye, millet iradesine sahip çıkan, başkanlığını yapmak, şereflerin, onurların en büyüğü oluduğun daha iyi anladım. 15 temmuz akşamı buraya geldik ve Denizlili 25 binin üzerinde kardeşim o hain kalkışmaya karşı hiç tereddüt etmeden meydanları doldurdunuz” şeklinde konuştu.
Mücadelenin en büyüğünün FETÖ’nün sahibine karşı olduğunu belirten Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, “Evet bu gün büyük gün, günlerce buradaydınız. Bu gün yine buradasınız, Türkiye’de bu gün meydanlarda milyonlar var. Neden meydanlardayız, neden milyonlar meydanda, bu sadece FETÖ’nün ahmak başına, güç vehmetmesi için değil. Neden buradayız, her şeyden önce onun sahiplerine karşı olduğumuzu göstermek için de buradayız. En büyük tepkimiz onun sahibinedir. Büyük günler yaşadık, önemli günler yaşadık, hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Daha sonra konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Eğer birine saygı gösterilecekse, bu topraklarda birinin eli öpülecekse, birilerinin alnından öpülecekse, çocuklarının gözlerinden öpülecekse ancak ve ancak bu milletin fertleridir. Bu yüce milletin fertleridir, Allah sizlerden razı olsun. Bugün İstanbul’da birlik beraberlik adına muhteşem bir görüntü var. AK Partilisi orada, CHP’lisi orda, MHP’lisi orada, Türk’ü orada, Türkmen’i orada, Kürt’ü orada, Alevi’si orada, Sünni’si orada, Arap’ı ve Çerkez’i tüm Türkiye özetiyle oradadır. 15 Temmuz gecesi bu millet bir destan yazdı. Bu destanda millet, birilerini asla hatırlamayacak” dedi.
Hainlerin mezarlarına bile giden kimsenin olmadığını aktaran Zeybekci, “Milletin meclisini bombalayan o hainler var ya, bu milletin evlatlarını, köprüde bayrak açmış o gençlerine ateş eden o hainler var ya, onların cenazesine bile kimse gitmiyor şimdi. Bu millet bunları asla hatırlamayacak. Bu millet o ihaneti bile hatırlamayacak ama dünya tarihi altın harflerle bir destan gördü. Hainler cezasını çekecek, ele başlarına, onların ele başlarına, o bir yerlerde örgütlenen, planlanan o oyunda baş rolde oynayanlara asla ve asla insaf gösterilmeyecek. Onlardan dökülen bu ülkenin masum evlatlarının kanının hesabı sorulacaktır. Hukukun onlara gösterdiği en ağır cezayı vereceğiz” şeklinde konuştu.
Marmaris’te yakalanan darbecilere fare bile denilmemesi gerektiğini belirten Zeybekci, “Bundan gayri, bu dünyada sığınacak delik arayacaklar. 2013 26 Aralık günü burada sizinle beraberdim, demiştim, ‘inlerine gireceğiz’ demiştik. İnlerine girdik ve onlara o dünyayı onlara dar ettik. Siz ettiniz, biz değil. O, Cumhurbaşkanını şehit etmek üzere gidenler, en son baktık ki, bir fare deliğinden çıkıyorlar. Bir deliğin içinden çıkmış. Bunu söyledik diye, birileri lağım faresi diye, ‘işkence ediyorsun’ diyor. Ama onlara fare demek, farelere hakarettir” diye konuştu.