Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Karayolu’nda şehit edilen Astsubay Burak Erten için taziye mesajı yayınladı.
Çin’deki G20 Ticaret Bakanları Toplantısı’nda bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Karayolu’nda teröristlerce yola döşenen mayının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Astsubay Burak Erten için taziye mesajı yayınladı. Bakan Zeybekci, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Denizli’den vatani görevini yapmak üzere Güneydoğu’ya giden Astsubay Çavuş Burak Erten’in de şehit düştüğünün haberini aldım. Milletimizin ve hemşerilerimizin bir kez daha başı sağ olsun. Van ve Hakkari’deki kalleş saldırılarda verdiğimiz kayıplarımız ve yaralılarımız nedeniyle acımız büyüktü, daha da katlandı. Allah, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabır versin.”
Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapıldığı mesajda Bakan Zeybekci, “Türkiye, şehitlerin kanlarıyla vatan yaptığı ata yadigarıdır. Türkiye Cumhuriyeti, güçlü bir devlettir. Terörle mücadelesini sonuna kadar sürdürecektir. Sadece ülkemize dair kötü emelleri olan kirli ellerin tuttuğu maşalar değil onları bu yola sevk eden elebaşları da hak ettiği cezayı bulacaktır. Toplumumuz bu eşkıyalara lanet okunurken, vatan savunmasında toprağa düşen Mehmetçikler ise birer kahraman olarak tarihe geçecektir. Onların hakkı ödenmez. Başta aziz vatan olmak üzere, emanetleri emanetimizdir” ifadelerini kullandı.