İSTANBUL (AA) - Bakırköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Çocuk ve Ağız Diş Merkezince, devlet okullarındaki çocuklara yönelik ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.

Bakırköy Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, taramayla ilgili bilgi veren Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, şu ana kadar bine yakın çocuğun ağız ve diş sağlığı kontrolünden geçirildiğini kaydetti.

Kerimoğlu, Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine bağlı diş hekimlerinin okullarda yaptığı ağız ve diş sağlığı taramalarında çocukların yarıdan fazlasında diş çürümesi, ortodontik düzensizlik, dişlerin iyi fırçalanmamasından kaynaklı bakteri plağı oluşumu gibi problemler görüldüğünü kaydetti.

Bülent Kerimoğlu, açıklamada, ağız ve diş sağlığı açısından problemli çocukları ücretsiz tanı, tedavi ve takip hizmeti veren merkeze yönlendirdiklerini belirterek, "Merkezde 4-14 yaş arası çocuklara ücretiz hizmet veriliyor. İleri tanı yöntemlerinden biri olan panoramik röntgen de kullanılıyor. Ayrıca diş hekimlerimiz çocuklara, ağız ve diş sağlığının, ağız hijyeni ve diş fırçalamanın önemine ilişkin eğitimler de veriyor." ifadelerini kullandı.