1 Eylül 2015 tarihi itibarıyla başlayıp, 15 Nisan 2016'da bitecek olan Su Ürünleri Avcılığı kapsamında Bursa genelinde balık hallerinde denetimler yapıldı. Yeni sezonda Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinatörlüğünde Mudanya, Karacabey ve Nilüfer ilçe müdürlükleri ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarım A.Ş. Su Ürünleri Kontrol biriminin katılımıyla sezonun ilk balık hali denetimi yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri ve Nilüfer İlçe Emniyet Müdürlüğü kolluk kuvvetleri nezaretinde yapılan denetim saat 04:00'de başlayıp, 08:00'de sona erdi. Balık hali denetiminde önce hal giriş noktasında nakil belgesi kontrolü yapılarak, ardından mezat alanında tür ve boy kontrolüne geçildi. Denetimlerde hamsi ve palamut bolluğu olduğu görüldü. Balıkçılara bereketli ve bol kazançlı bir sezon geçirmeleri temennisinde bulunan görevliler, yapılan kontrollerde yeterli büyüklükte olmadığı tespit edilen 28 kasa istavrite el koydu.

Sürdürülebilir balıkçılık açısından balık türlerinin nesillerini devam ettirebilmeleri için bir balığın en az bir kere yavru vermiş olarak kabul edilen yasal avlanma boyunu ifade eden boy limitinin üzerinde duruldu. İl Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Şenyürek'in de hazır bulunduğu denetimde il müdürlüğü bünyesinde yeni kurulan balıkçılık ve su ürünleri şube müdürlüğü denetimlerini sürdürecek. Denetimlerin daha önceki yıllara göre artacağını belirten yetkililer, özellikle mesai dışı denetimlerin artık rutin hale geleceğini söyledi.