Balıkesir merkez Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen ve üç gün sürecek Uluslararası Altın Ok, Okçuluk ve Savaş Sanatları Festivali başladı. Renkli görüntülere sahne olan festİvalde savaşçı kıyafetleri giyen yerli ve yabancı sporcular yay gerip, ok attı. Yaklaşık 100 metrelik alanda ata binen ve alanda bulunan hedef tahtalarını oklarla vurmaya çalışan sporcular renkli görüntüler oluşturdu.

Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Altın Ok, Okçuluk ve Savaş Sanatları Festivali'nde ilk oklar atıldı. Festivalin açılışında Vali Mustafa Yaman ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz yaylarını gerdi, oklarını attı.

Karesi Belediyesi'nce düzenlenen Uluslararası Altın Ok, Okçuluk ve Savaş Sanatları Festivali Yeni Sanayi Sitesi'nde başladı. İlk gün müsabakalarında savaşçı kıyafetleri giyen yerli ve yabancı sporcular yay gerip, ok attı. Yaklaşık 100 metrelik alanda ata binen ve alanda bulunan hedef tahtalarını oklarla vurmaya çalışan sporcular renkli görüntüler oluşturdu. Törene, Vali Yaman, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Birol Şahin, Karesi Belediye Başkanı Yılmaz ve Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Festivalde konuşan Başkan Yılmaz, "Milliyetçiliğimizi söylemde bırakmamamız, harekete geçirmemiz lazım. Güreşimizi canlandırmak için ne yapmamız lazım dedik, Kurtdere Güreşlerimizi tam yaptık. Karesi Belediyesi olarak yaptığımız tüm organizasyonları tam ve düzgün yaparız. Karesi Belediyesi'ne yakışır bir organizasyon yapmak için ekip arkadaşlarımızla elimizden geleni yaptık." dedi.

Pazar gününe kadar yerli ve yabancı sporcuların tüm hünerlerini sergileyeceğini, organizasyonun Pazar günü zirveye çıkacağını söyleyen Başkan Yılmaz, "Etkinliğimizi yaparken Federasyonumuzun, Kültür Bakanlığımızın ve Spor Bakanlığımızın fonlarını harekete geçirdik. Karesi Belediyesi olarak sahip olduğumuz değerlerimizi uluslararası platforma taşırken kalemimizle fonları kullanıyor, kabiliyetimizle organizasyonu mükemmel yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yarışlara Türkiye'deki sporcuların yanısıra 7 ülkeden 18 yabancı sporcu da katılıyor. Yarışlar için yaklaşık bin kişilik 3 tribün, atlar için hara ve gösterilerin yapılacağı alan hazırlandı. 26 stand ve 3 yörük çadırı kuruldu. Fesitavl kapsamında yapıcak olan yarışlara Finlandiya, Polonya, İran, Malezya, Katar, Ukrayna ve Bugaristan'dan 18 sporcu katılıyor. Türkiye'den ise Kayseri, Ankara, Sivas, Kocaeli, Tokat, Erzurum, Konya, İstanbul ve Nevşehir'den sporcular da yer alıyor.