Geçtiğimiz günlerde Bangladeş’te idam edilen İslami lider Mevlana Mutlur Rahman Nizami’nin idam edilmesi Bursa’da protesto edildi.
Bursa Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Cuma namazı çıkışında Ulucami bahçesinde Mevlana Mutlur Rahman Nizami için gıyabi cenaze namazı kılınırken namazdan sonra Orhangazi Parkı’nda onlarca Bursalı tarafından protesto gösterisi düzenlendi.
Bursa Peygamber Sevdalıları Platformu sözcüsü Adnan Alınç tarafından yapılan açıklamada, “1971 yılında Bangladeş’in Pakistan’dan ayrılma ayrılma sürecinde işlediği iddia edileni hukuki hiçbir geçerliliği bulunmayan ve tamamen uyduruk gerekçelerle idama mahkum edilen Cemaati İslami lideri Mevlana Mutlur Rahman Nizami, milyar nüfuslu İslam ümmetinin gözleri önünde şehadete yürümüştür. Zalim ve dikta yönetimlerce özelde İslam ümmetine genelde ise bütün insanlığa karşı işlenen cürümlerde İslam ümmetinin vahdetten uzak ve darmadağın bir halde bulunmasının payı elbette büyüktür. Bu dağınıklığı fırsat Laik Hasina, gibi alçaklar ümmetin İslam hareketlerine dört bir koldan saldırmakta. Onları zorbaca hukuksuzca yok etmenin gayretini vermektedirler. Bangladeş Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi gibi sözde mahkemeler kurarak siyasi cinayetlerine her gün bir yenisini daha eklemekte. İslami hareketlerin değerli emrine karşı insanlık suçu işlenmektedir. Bilinmelidir ki İslam ümmetine karşı işlenen bu suçlar, gerçekleştirilen bütün bu katliamlar ancak ve ancak ümmetin birliği ve vahdetiyle engellenebilecektir. Bu vesile ile küresel küfrü kahhar olanın azabıyla müjdeliyor, şehadet şerbetini içen aziz şehidimiz Mevlana Mutlur Rahman Nizami’nin şehadetini tebrik ediyoruz” dedi.