BALIKESİR (AA) - Banvit Başantrenörü Selçuk Ernak, Spor Toto Basketbol Ligi'nde 83-76 kazandıkları Royal Halı Gaziantep maçında özellikle ikinci yarıda iyi savunma yaparak kazandıklarını söyledi.

Ernak, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, ULEB Avrupa Kupası maçından sonra Royal Halı Gaziantep müsabakasına hazırlanacak yeterli zamanlarının olmadığını dile getirerek, "Müsabaka öncesinde çok iyi bir hücum takımına karşı oynayacağımızın bilincindeydik. Onun için planlarımızı savunma üstüne kurduk. İlk yarı çok iyi hücum yapmamıza rağmen savunmamızı istediğimiz seviyede tutamadık. İkinci yarı ilk yarıya nazaran çok daha başarılı savunma yaptık" diye konuştu.

Kendilerini zor bir haftanın beklediğini kaydeden Ernak, "ULEB Avrupa Kupası'nda Trabzon Medical Park ile ligde de Fenerbahçe ile karşılaşacağız. Her gün üstüne daha iyi şeyler koyarak basketbolumuzu ilerletmek istiyoruz" ifadesini kullandı.

 

- Royal Halı Gaziantep cephesi

Royal Halı Gaziantep Başantrenörü Jurij Zdovc ise "Müsabaka öncesinde bazı oyuncularımızın grip ve midelerinden rahatsız olması alınan mağlubiyette etkili oldu" dedi. 

Takım olarak savunmada çok kötü oynadıklarının kaydeden Zdovc, "Banvit bize karşı daha güçlü ve daha fiziksel oynadı. Böyle bir maçta ritmi yakalayamadık. Müsabakanın içerisinde iyi anlarımız oldu. Ancak bu Banvit'i yenebilmemiz için yeterli olmadı. Banvit'i aldığı sonuçtan dolayı kutluyorum" şeklinde konuştu.