Edirne’de, 1 Eylül Dünya Barış günü nedeniyle yürüyüş gerçekleştirildi.
Edirne Belediyesi’nin koordinasyonunda ve ev sahipliğinde gerçekleştirilen 1 Eylül Dünya Barış Günü yürüyüşüne Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Edirne Milletvekilleri Erdin Bircan ile Okan Gaytancıoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve başkan yardımcılarının yanı sıra CHP Edirne İl Teşkilatı, DİSK, KESK, TMMOB, TTB’den oluşan Emek ve Meslek Örgütleri Platformu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Edirne Belediyesi binası önünde toplanan grup, kortej eşliğinde ‘Savaşa hayır’, ‘Barışa evet’ yazılı döviz ve pankartlar ile birlikte Saraçlar Caddesi üzerinde kurulan platform alanına kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.
“Savaş cehennem demektir”
Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu tarafından okunan ‘barış’ şiirlerinin ardından Emek ve Meslek Örgütleri Platformu adına basın bildirisini okuyan DİSK Edirne İl Temsilcisi Arif Kuday, “Savaş, savaş kararı alanların çocuklarının değil, emekçi halk çocuklarının gönderildiği bir cehennem demektir. Emek, Meslek Örgütleri Demokrasi Güçleri ve Edirne halkı olarak özlemimiz, kimliği, kültürü, dili, dini, mezhebi, görüşü ne olursa olsun, eşit haklara sahip yurttaşlar olarak barış içinde yaşayacağımız, laik, bağımsız demokratik bir Türkiye özlemidir. Çünkü bizler bilmekteyiz ki, insanların göz renkleri ne olursa olsun gözyaşları aynıdır” dedi.
Konuşmaların ardından barış yürüyüşüne katılan siyasiler ve STK üyeleri, barışın simgesi olan beyaz güvercinleri gökyüzüne saldı.