BARTIN (AA) - Bartın'da yaşanan sel felaketi sonrası hasar tespit çalışması ve heyelan nedeniyle kapanan yolların açılması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Kurucaşile ilçesine bağlı Karaman köyünde yıkılan köprünün yeniden yapılması için çevre illerden gelen iş makineleriyle dün akşam başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Karaman köyünde yaşayan vatandaşların kent merkeziyle irtibatı dün başlanan "servis yolu" ile sağlanıyor. Sel sularının vurduğu köyde birçok ev, fındık bahçesi, mezarlıklar ve okul bahçesi sel sularından zarar gördü.

Sel sularının getirdiği odun, kaya ve taşlar okul bahçesine doldu. Okulun yanında bulunan 2 katlı ev de sel sularından etkilendi.

"Köylerdeki vatandaşlara insani yardım ulaştırıyoruz"
Bartın Valisi Nusret Dirim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, selden etkilenen Kurucaşile ilçesine Bartın üzerinden karayolu ile ulaşamadıkları için Kastamonu üzerinden bölgeye geçtiklerini söyledi.

İlçeye giden yolda köprü göçükleri ve ciddi heyelanların olduğunu ifade eden Dirim, şöyle konuştu:

"Buralardaki ulaşım biraz zaman alacak gibi. Yol yapma çalışmalarımız sürüyor. Kurucaşile ilçesinde karayolundan ulaşamadığımız 2 köy var. Onun dışındaki bütün noktalara ana arterlerle ulaşılmasa da dolaylı olarak ulaşılıyor. Ulaşılamayan yerlere ise helikopterle bir miktar yardım ulaştırdık. Ormandaki yolları kullanarak köylerdeki vatandaşlara insani yardım ulaştırıyoruz ama ulaşımın sağlanması için de çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor."

"Can kaybı ve yaralı yok"
Dirim, karayolundaki ulaşımı sağlamanın zaman alacağını dile getirerek, "Çok ciddi bir altyapı hasarı oluştu. Selin tablosu daha yeni yeni netleşiyor. Can kaybı ve yaralı yok ama çok sayıda iş yeri ve konutta hasar oluştu. Ayrıca Kurucaşile ve Amasra bölgesinde köprüler göçtü. Altyapı ve içme suyu şebekelerinde de ciddi hasarlar oluştu. Hepsi yeniden ciddi bir çalışma gerektiren bir durumda." ifadesini kullandı.

"Kısmı afet bölgeleri oluşturulabilir"
Dirim, bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi konusuna ilişkin şunları kaydetti:

"Bu konuyu ilgili bakanlıklarımıza iletiyoruz. Onlarla birlikte çalışılacak. Bölge en yakın sürede ayağa kaldırılacak. Kısmı afet bölgeleri oluşturulabilir. Gelişmeler bu yönde olacak gibi görünüyor. Bartın'ın tamamı için afet bölgesi ilan edilmesi söz konusu değil."