KAHRAMANMARAŞ (AA) - Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "700 civarında şehit verdik ama bir terör örgütünün yaklaşık 8 bine yakınını bizim askerimiz, polisimiz ve korucularımız Allah'a şükür bertaraf etti." dedi.

Kaynak, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı, jandarma özel harekat ve emniyet müdürlüğü özel harekat polislerini ziyaret etti.

İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Çağatay Arpaçay'dan çalışmalarla ilgili bilgi alan Kaynak, askerlerle sohbet ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Kaynak, devletin terörle mücadeleye ilişkin yürüttüğü çalışmalar hakkında değerlendirmede bulunarak, "700 civarında şehit verdik ama bir terör örgütünün yaklaşık 8 bine yakınını bizim askerimiz, polisimiz ve korucularımız Allah'a şükür bertaraf etti." dedi.

Türkiye'nin sadece PKK ile uğraşmadığını ülkede faaliyet gösteren diğer terör örgütleriyle de mücadele ettiğini dile getiren Kaynak, askerlere seslenerek şunları kaydetti:

"Cepheye giderken, operasyon bölgesine giderken, 'başımıza ne gelir' diye düşünmeden, elleriniz, bacaklarınız titremeden, vatan için, namus için ve bayrak için gerçekten çok büyük kahramanlıklar yapıyorsunuz. Bizler hepimiz sizlere minnettarız. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak, Başbakan Yardımcısı olarak bu minnetleri ifade etmek için aranıza geldim. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım beyin selamlarını ve iyi bayram dileklerini sunuyorum. İnşallah bu vazifeler bitecek ailelerinizle olacaksınız ama sizlerin çocuklarının da sizlerin nesillerinin de en az sizler gibi vatanın birliğini ve bütünlüğünü, milletimizin ve devletimizin bekasını ve bayrağımızın bu gök kubbede ilelebet dalgalandıracağınıza inanıyorum."

Daha sonra özel harekat polislerini de ziyaret eden Kaynak, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz'dan çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Özel harekatçı polislerle sohbet eden Kaynak, polislere başarılar diledi.

Kaynak, ardından Kahramanmaraş-Adana karayolunda uygulama yapan polislerin de bayramlarını kutladı.

Kaynak'ın ziyaretlerine, Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ile diğer ilgililer katıldı.