Başbakan Binali Yıldırım Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’yi kabul etti.
Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgilere göre; Başbakan Binali Yıldırım, IKBY Başkanı Mesut Barzani’yi bugün Çankaya Köşkü’nde kabul etti.
Yıldırım, Türkiye’nin IKBY makamlarının 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ortaya koyduğu tavrı ve bölgedeki FETÖ yapılanmasına karşı aldığı önlemleri takdirle karşıladığını, Türkiye’nin Irak ve IKBY’nin güvenlik, istikrar ve refahı için gerekli bütün adımları, iyi komşuluk, dostluk ve kardeşlik bağları çerçevesinde geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da atmaya hazır olduğunu vurguladı.
PKK/PYD terör örgütünün DAEŞ ile mücadele ediyor algısı yaratarak, kendisine meşruiyet kazandırma çabası içinde olduğunu ifade eden Yıldırım, Türkiye ve IKBY’nin PKK ve DAEŞ dahil olmak üzere tüm terör örgütleriyle kararlılıkla mücadelesini sürdüreceğini belirtti. IKBY Başkanı Barzani, başta 15 Temmuz darbe girişimi olmak üzere terör eylemlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar ve şehitler için taziye dileklerini iletti, IKBY’nin her konuda Türkiye ile tam bir dayanışma ve işbirliği içerisinde olacağını vurguladı. (ME-