Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminde demokrasi nöbetine destek veren Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kendi el yazısıyla kaleme aldığı bir teşekkür mektubu gönderdi.
Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında demokrasisine sahip çıkarak sokakları dolduran Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına kendi yazdığı teşekkür mektubunu yolladı. Başbakan Yıldırım, mektubunda 15 Temmuz darbe girişimine karşı milletin unutulmaz bir demokrasi destanı yazdığını ifade etti.
Bu asil direnişte şehadet şerbetini içen ve gazilik mertebesine erişen asker, polis ve sivil vatandaşların olduğunu hatırlatan Başbakan Yıldırım mektubunda, “Başbakanlık olarak kadirşinas milletimizin beklentileri doğrultusunda 241 şehidimiz ve 2 bin 194 gazimize bir destek kampanyası düzenledik. Bu büyük dayanışmaya verdiğiniz destekten dolayı şükranlarımı sunuyorum. Vatandaşlarımızın milli iradeyi canı pahasına koruma yönünde gösterdiği irade ve fedakarlık, her türlü takdirin üzerindedir. Sizlere ülkem ve milletim adına teşekkür ederim. Bu vesileyle mübarek Kurban Bayram’ınızı tebrik ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum. Allah (C.C.) birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Allah’a emanet olun” ifadelerine yer verdi.
Başbakan Yıldırım’ın yazılı olarak gönderdiği mektuptan duyduğu memnuniyeti dile getiren Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ise 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Muş halkının da demokrasisine sahip çıktığını belirtti. Kamu görevlileri olarak Vali Seddar Yavuz’un önderliğinde demokrasi nöbetlerine katıldıklarını belirten Arslan, “Tüm sokaklarda Muş’u layıkıyla temsil ettik. Bu ulusal basında da birçok sefer yansıdı. Muş halkı gerçekten bu konuda vatanperverliğini, bayrağa sahip çıktığını, kendi iradesine sahip çıkmasını herkese kanıtladı ve kendi iradesini hiç kimsenin temsil etmeyeceğini ispat etti. Biz bu konuda gerçekten Muş halkına teşekkür ediyoruz. Sayın Başbakanımız bu konu hakkında mektup gönderdi ve gerçekten bizleri sevindirdi. Biz de bu hassasiyetinden dolayı Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Muş halkı bu konuda her zaman hazırdır, demokrasisine sahip çıkmıştır ve böyle hainlere fırsat veremeyecektir” şeklinde konuştu.