BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, medya özgürlüğünün olmadığı bir ülkede demokrasiden söz edilemeyeceğini söyledi. Türkiye'nin basın özgürlüğü bakımından karnesinin kötü olduğunu ve dünyada 152'nci sırada olduğunu belirten Çayır, özgür basına karşı yapılacak her türlü baskı ve sindirme operasyonunu kabul edilemez bulduklarını kaydetti.

İpek Medya Grubu'na yapılan baskınla ilgili açıklama yapan BBP İlçe Başkanı Çayır, gazetecinin bir anlamda kamu görevlisi olduğunu ifade etti. Son 2 yıl içinde siyasi iktidar tarafından özgür basına yönelik yapılan baskının aşikar olduğunu vurgulayan Çayır, ileri demokrasiye sahip ülkelerde fikir ve düşünce hürriyetinin sembolü olan medyanın anayasal garanti altında olduğunun altını çizdi. Çayır, askeri darbe dönemlerinde bile medyaya dokunulmadığını kaydetti.

Bir ülkede kalem özgürlüğü yoksa düşünce özgürlüğününde olamayacağını ifade eden Çayır, "Basın özgürlüğüne yapılan her türlü baskıyı kabul edilemez buluyoruz. Siyasi iktidar kendisi gibi düşünmeyen bütün medya gruplarına baskı uyguluyor. Herkesi kendisi gibi düşünmesini istiyor. Tek tip basın olsun istiyor. Farklı seslere tahammülü yok. Medyanın sesini kısmak bir anlamda halkın sesi kısmak demektir. Medya toplumu aydınlatan bir ışıktır." diye konuştu.