İSTANBUL (İHA) – İstanbul Maltepe Başıbüyük Mahallesi’nde açılan Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisi’ne yapılan silahlı saldırıyla ilgili açıklama yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Halkın onayının olmadığı hiçbir projeye Maltepe Belediye Başkanlığının imzası olmaz. Bu kurşunlar Maltepe halkının göğsüne saplanıyor" dedi.
5 gün önce Maltepe Belediyesi tarafından Başıbüyük Mahallesi’nde açılan Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisi’ne dün gece kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırı gerçekleştirilmişti. Konuyla ilgili Maltepe Belediye binası önünde CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç açıklama yaptı.
"Bu kurşunlar Maltepe halkının göğsüne saplanıyor"
Saldırıyla ilgili bilgi veren Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Maltepe’de, Gülsuyu’nda, Gülensu’da özellikle de Başıbüyük’te son dönemde gerçekleştirmek istediğimiz kentsel dönüşüm projesinden rahatsız olanlar orada halkımız için açmış olduğumuz ofisimizi kurşunlamışlardır. Herkes bir şeyi bilmelidir ki, koşullar ne olursa olsun. Halkın onayının olmadığı hiçbir projeye Maltepe Belediye Başkanlığının imzası olmaz.  Bu kurşunlanma hareketleri yeni değil, daha önce de aynı mahallemizde yaşadık. Ama bu defa tekrar edildi. Çünkü bu kurşunlar Maltepe halkının göğsüne saplanıyor. Biz çok iyi biliyoruz ki yan yana durduğumuzda kol kola girdiğimizde bazı güçler bundan rahatsız oluyor. Ne olursa olsun orayı rant alanına çevirmeden Başıbüyük halkının hizmetine koymak, onları yeniden kendi konutlarına kavuşturmak boynumuzun borcu olacaktır" şeklinde konuştu.
"Ülkenin çıkarları bizim için birinci plandadır"
CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, ülkenin çıkarlarının kendileri için öncelik olduğunu belirterek, "Maltepe halkı kendi sorunlarına kendi seçtiği başkanına da sahip çıkıyor. Şu iyi bilinmelidir ki son günlerde bizim içinde bulunduğumuz koşulların ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Bir tarafta adeta bir savaşın içinde olan Suriye’de, Irak’ta içeride çok zor sürecin içinde olduğumuz bir dönemde yaşıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak sorun ülke olduğu zaman, ülkenin çıkarları bizim için birinci plandadır. Ülkenin sorunlarını çıkarlarını savunmak bizim birinci görevimizdir" dedi.