Geçtiğimiz günlerde Nurhak, Ekinözü, Andırın ve Türkoğlu İlçelerinde esnafı ziyaret eden İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Çabukel'in yeni adresi Pazarcık'tı.

Pazarcık İlçe Teşkilatında gerçekleştirilen toplantının ardından ilçe esnafını ve semt pazarını ziyaret eden Başkan Çabukel'e İl Başkan Yardımcıları ve İlçe Teşkilatı eşlik etti. Covid-19 tedbirleri kapsamında yapılan ziyarette esnaf, talep ve şikayetlerini dile getirdi.

DURUM VAHİM, ESNAF PERİŞAN!

Ziyaret sonrasında açıklamada bulunan İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Çabukel, "Günlerdir esnafımızın kapısını çalıyoruz. Nurhak'tan Andırın'a, Pazarcık'tan Elbistan'a her ilçemizi ziyaret ediyoruz. Gittiğimiz ilçelerde ilçe teşkilatlarımızla toplantı yapıyor sonra da esnafımızın derdini dinliyoruz. Esnafımızın şikayeti her yerde aynı. Ekonomi, ekonomi, ekonomi… Bugün de önce esnafımızı sonra da semt pazarını teşkilatımız ile birlikte gezdik. Vatandaşımızın derdini sorduk. Maalesef durum vahim, esnafımız perişan.

Esnaf kirasını ödeyemezse, elektrik ve su faturasını ödeyemezse kepenk kapatır. Esnaf olmazsa hiçbir şey olmaz. Esnafa 300- 2500 TL arasında elektrik faturası geliyor. Bunlar fahiş meblağlar. Yine esnafımızın birikmiş Bağ-Kur ödemesi var. İşçi çalıştıranlar işçisinin ücretini ödeyemiyor. Ve bu durum ülkemizin her yerinde aynı. Biz esnafımızı bu şekilde görmekten utanıyoruz, esnafımızı bu hale getirenler utanmıyor. Devlet taşın altına elini koymalı, sorumluluğunu yerine getirmeli. Esnaf bırakın kar etmeyi, döngü sağlansın diye bir ümit dükkan açıyor fakat günlerce siftah dahi yapmadan bekliyor." dedi.

ESNAFIN ESNAFLIK HALİ KALMADI!

İlçe esnafından bir vatandaşın "Esnafın esnaflık halı kalmadı Başkanım. İki ay dükkanı kapattık, kar derdimiz yok artık sadece yaşamaya çalışıyoruz. Ben iki haftada bir siftah yapıyorum. Aldığım malı aldığım fiyata satamıyorum. Kirayı günü gününe istiyor dükkan sahibi, nasıl ödeyeyim? Kirayı ödesem çalıştırdığım adamın ücretini nasıl vereyim?" sözleri dikkat çekti. Başkan Çabukel, tüm bu şikayetleri İYİ Parti Genel Merkezi başta olmak üzere iiktidara ve yetkili kurumlara ileteceğini söyledi.

"PAZAR ESNAFINA "SİFTAH VAR MI?" DİYECEK HALE GELDİK"

Esnaf ziyaretinin ardından semt pazarını ziyaret eden Çabukel, "Pazarcı esnafımız pazar alanının darlığından şikayetçi, pazarda Covid-19 tedbirleri neredeyse yok denecek kadar az. Muhabbet ettiğimiz esnafların neredeyse yarısı emekli olup emekli maaşıyla geçinemeyen vatandaşlarımızdan oluşuyor. İktidar, Covid-19 nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşayan ülkelere yardım etmekten bahsederken kendi vatandaşı, kendi esnafı kan ağlıyor. Devlet, önce vatandaşına deva olmalı. Pazarcı esnafımıza bile "Siftah var mı?" diye soracak hale geldik." açıklamalarında bulundu.

HABER FOTOĞRAFLARI