) Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 10 Ocak’ Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyetini ziyaret etti.

Ziyarette Dernek Başkanı Kemal Deniz ve gazetecilerin günlerini kutlayan Başkan Ahmet Çakır, gazeteciliğin önemli bir meslek olduğunu ifade etti. Çakır, “Kentte olup biten, dünya ve ülkede olup biten ve her sektörde insanların haber almasını ve bilgi almasını sağlayan kutsal bir meslek” dedi. Yerel yöneticiler olarak şehri geliştirmek ve vatandaşlara daha iyi hizmet etmek amacıyla gayret gösterdiklerini belirten Çakır, “Sizlerden gelen haberler bizler için zaman zaman uyarıcı oluyor, yol gösterici oluyor. Bizlerle hemşehrilerimiz arasında basın mensupları köprü görevi görüyor" şeklinde konuştu. Belediye projeleri ve yatırımlar hakkında da bilgiler sunan Çakır, Malatya’nın gerçek manada bir dönüşüm yaşadığını söyledi. Malatya’nın çok farklı bir konuma geldiğini ifadede eden Başkan Çakır, “Bu şehre sahip çıkılmalı, kültür ve değerleri son derece gerçekten önemli. Bu anlamda geliştirdiğimiz projelerimiz, tanıtım günlerimiz ile şehrimiz fuarlar kentine döndü. Kültürel anlamda çok ciddi şeyler yapıyoruz, sanat sokağın oluşturulması ve kültür adasına dönüşmesi, birçok mekanların örneğin Kernek Külliyesin oluşması, spor ve yaşam merkezi gibi bu kentte gelişmeler var, büyük yatırımlar var. Malatya 10-15 yıl içerisinde adeta yeniden inşa edildi. Bu kente hep birlikte sahip çıkacağız, bu kent hepimizin. Şehrimiz sevmek, sokağımız sevmek çok önemli ama kentin değerlerine önem vererek, yükseltmek ve geliştirmek zorundayız. Bunlarda gayret ediyoruz. Tekrardan tüm çalışan gazeteciler gününü tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Kemal Deniz ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır her yıl olduğu gibi bu yılda bizleri yalnız bırakmadı. Tüm gazeteci çalışan arkadaşlarımız adına başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.