KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Karayolları Bölge Müdürü Aydın Doğan ve Bölge Müdürlüğü bürokratları ile bir araya geldi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çelik, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve Karayolları yetkilileriyle görüşmesinde Kayseri'yi ve belediyeyi ilgilendiren 17 projeyi masaya yatırdı.

Çelik, iz bırakacak projeleri hayata geçirmek için çalıştıklarını, ele aldıkları her projenin şehrin geleceğine değer katacağını kaydetti.

Kayseri ile ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen projeleri detaylandırdıklarını aktaran Çelik, oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ankara'da, bir toplantı yapmıştık. O toplantıda Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait hem Kayserimizi hem de belediyemizi ilgilendiren konuları da ele almıştık. Bu konuların detayını görüşmek üzere Bölge Müdürümüzü ve yetkili arkadaşları davet ettik. Tüm dosyaları tek tek ele aldık. Kuzey Çevreyolu'nun üzerinde sosyal tesislerimize giriş çıkış yapılması, Güney Çevreyolu-Mimarsinan Kavşağı yakınındaki viyadük ve bağlantı yollarının bitirilmesi, Güney Çevreyolu-OSB arasındaki yolun sıcak asfaltının yapılması, Hacılar-Erciyes yolunun standartlarının yükseltilmesi, Kayseri-Develi-Erciyes yolunun bir an önce tamamlanması, Kayseri-Ankara yolunun eksikliklerinin giderilmesi, ilçe yollarının yapılması, projesi devam eden Felahiye yolunun hızlandırılması, diğer illerle bağlantı yollarının standartlarının yükseltilmesi gibi 17 işi görüştük. Uzun soluklu bir çalıştay oldu."

Yatırımda plan ve projenin öneminli olduğunu belirten Çelik, "Bir belediye başkanı çalışırken şehre iz bırakacak işler yapmalı. Günlük işlerle belediye başkanlığı yapılmaz. Bir insan ilerde kendisinden hayırla bahsedilmesini istiyorsa iz bırakacak işleri hayata geçirmesi gerekir. Ele aldığımız tüm projeler iz bırakacak işler. Tüm bu çalışmaları ilerde hayırla yad edileceğimiz, dua alacağımız işler diye düşünüyoruz. Bu işleri yaparken de planlamaya özen gösteriyoruz. Her işi planlı, projeli, düzgün yapmak hedefimiz" ifadelerini kullandı.