Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 'birlikte yönetme' kültürü çerçevesinde muhtarlarla bir araya gelerek görüşlerini aldıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin önceki başkanı ve AK Parti Kayseri milletvekili adayı Mehmet Özhaseki ile birlikte Kocasinan, Melikgazi, Talas, Hacılar ve İncesu muhtarlarıyla buluşan Başkan Çelik, her fırsatta muhtarlarla bir araya geldiklerini ifade ederek, "Cuma namazlarını vesile kılarak mahallelerimizde muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Zaman zaman değişik toplantılarda görüşüyoruz. Bu kez de böyle topluca bir araya gelelim istedik. Bu aynı zamanda bizim 'birlikte yönetme' anlayışımızın da bir parçası. Burada sizlerin görüş ve önerilerini alarak mahallelerimizde yapacağımız hizmet ve yatırımlara yön vereceğiz. Bizim Kayseri'de oluşturduğumuz birlikte yönetme kültürü zamanla 'Bütünşehir Yasası' olarak yaygınlaştı ve tüm Türkiye'de uygulanır hale geldi. Bu konuda da büyük emekleri olan Haseki Başkanıma teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmasında devam eden proje ve çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Çelik, üst ölçekli, yıllara sari işler yaptıklarının altını çizerek, "Sosyal kültürel tesis ve faaliyetlerden kentsel dönüşüme, yeşil alanlardan ulaşım ve turizme kadar birçok alanda önemli çalışmalar yapıyoruz. Raylı sistem için yeni araçlar gelecek. Dün de imalatçı firmanın Ankara'daki tesislerini gezerek, bizim için yapılan araçları gördük ve bilgiler aldık. Yılbaşından itibaren her ay bir iki aracı teslim alarak hizmete sunacağız. Bunun yanısıra yine toplu taşıma alanında 30 yeni otobüs alımımız oldu. Bir iki haftadan bu yeni otobüsler, yolcu taşımaya başlayacak. Engelliler için bir büyük merkez yapımının yanısıra, 8 parkta onların kullanabileceği bölümler oluşturuyoruz. Yeşil alan konusunda iki büyük parkın çalışmaları sürüyor. Birisi 1 milyon 600 m² büyüklüğündeki Hava İkmal Parkı, diğeri de Şeker Gölü'nü de içine alan Keykubat'ta yine çok büyük bir park yapımı gerçekleştireceğiz. Katı Atık Depolama tesisinin yapımı tamamlanmak üzere, yakın zamanda hizmete girecek. Bütün bunların yanısıra kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında önce Sahabiye ardından da Eski Sanayi bölgelerinde yepyeni, yaşam merkezleri oluşturacağız" diye konuştu.