Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin Belediyesi Kültür Evinde düzenlenen törende, Türkiye’nin tarihinin dördüncü büyük 18. imar uygulamasıyla yaklaşık 100 bin nüfusun yaşayacağı "Yeni Afşin'i planladıklarını söyledi.

TOKİ ile Gerger Mahallesi arasında kalan 10 bin dekarlık alanda birinci etabın tamamlandığını ve hak sahiplerine tapularının teslim edildiğini belirten Güven, "Tapuları hak sahiplerine teslim ettik. Bu Afşin'in geleceği için çok önemli bir çalışma oldu. 10 bin dekar alanda, 1949 parselde 18. madde uygulamaları tamamladı. Afşin’de bunun başarılması gerçekten de bize gurur veriyor. Afşin'i yeniden inşa etme fırsatını yakaladık. Hava kirliliğinin olmadığı, rüzgar modellemesinin yapıldığı, geniş caddeler ve bulvarlarının bulunduğu yeni Afşin'i tasarladık. Güney karayoluna sıfır diyebileceğimiz bir alanı gelecek nesillerimize hediye ediyoruz." diye konuştu.

İlçe merkezinin kara yoluna uzak olması nedeniyle gelişim sorunu yaşadığına işaret eden Güven, projeyle ilçeyi kara yoluna sıfır bir alana taşıyacaklarını aktardı.

Başkan Güven, planlanan yerleşim yerinde hava kirliliğinin yaşanmayacağının altını çizerek, şöyle konuştu:

"Özellikle bölgedeki termik santrallerden kaynaklı çevre kirliliklerinin yaşanmadığı bir konuma ilçeyi yeniden kuracağız. Ortadoğu Teknik Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada da imar uygulamasının bittiği yeni Afşin'de hava kirliliğine rastlanmadı. Burada inşa edilecek alanlar için rüzgar modellemesi çalışmalısını yaptırdık. Anti rüzgarlara göre imar planına binalar yerleştirildi. İnşallah bizim çocuklarımız, torunlarımız yeni Afşin’de hava kirliliği yaşamayacak."