TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 2 yıllık faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda, Trakya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Nijat Ayvaz ile yaşadığı gerginlikle alakalı, "Ben ona küfür etmedim, vurmadım, sadece kravatını düzelttim. Olağan şeyler bunlar, herkesin belli bir sabrı vardır. Olmasaydı tabi daha iyi olurdu. Keşke o da bizi tahrik etmeseydi" dedi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı için Tekirdağ’a gelen ve burada geçtiğimiz Cuma günü düzenlenen basın toplantısı ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, "Tabi Cuma günü bir tatsız olay yaşandı. Ama bu tatsız olayın altında büyük tahrikler vardı. Şimdi ben bu gazeteciyi yıllardır tanıyorum. 18 yıldır, 4 dönem oldu Belediye Başkanlığı yapıyorum. Kendisini yıllardır tanıyorum. O günkü toplantıda bunun aslında davetiyesi de yoktu. Davetiyesiz olarak birilerinin güdümüyle geldi. Orada 60 basın mensubu vardı. Çok güzel sorular soruldu Büyükşehir Belediye Başkanı ve ekibine. Nijat, kendi sosyal medya hesabına klip çeker gibi sorular sormaya başladı" dedi.
"ŞAHSIMI İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR"
Kamu yararı için çalıştıklarını ifade eden Uyan, "Biz kıt kanaat her şeyi hesap ederek, ilçemize, halkımıza, kamu yararı adına birçok yatırımlarımız var. Şimdi bu arkadaş birilerini almış arkasına, sermaye sahiplerini anladığım kadarıyla. Bunlar gelip gelip bizim yapmış olduğumuz yatırımları, çok kötü halka gösteriyor, şahsımı itibarsızlaştırmaya çalışıyor" diye konuştu.
HIRSIZ İTHAMI İDDİASI
Nijat Ayvaz’ın Çorlu ilçesinde düzenlenen toplantı öncesinde kendisine yalan yanlış ithamlarda bulunduğunu iddia eden Uyan, "Bu olay toplantıdan 15 gün önce oluyor. Sonra toplantıya geldiğinde ben dedim ki ona, ’sen orda burada bana hırsız demişsin.’ Bana, ’Yine söylüyorum senin hırsızlığını ortaya çıkaracağım’ dedi. Peki, neye dayanarak söylüyorsun sen bunları? Sana ödeteceğim bunları. Ona 3-4 tane dava açtım. Haksız yere bunları bana söyleyemezsin. Benim ailem var, çoluk çocuklarım var. Bir insana kir atmak bu kadar basit değil. Bizim bölgemizde çalışan 60 tane yerel basınımız var. Ben bunların hiçbirinden böyle bir şey duymadım. O kadar büyük yatırımların hepsini veriyorlar. Bu tam tersi, karalama kampanyası başlatmış benim şahsımda" dedi.
"KALKIP DA HAKSIZ YERE, YALAN YANLIŞ HABER YAPTIĞINDA BASIN DA OLSA BUNA KARŞI TEPKİ GÖSTERİLİR"
Yalan haberlere tepkisiz kalamayacağını savunan Uyan, "Kalkıp da haksız yere, yalan yanlış haber yaptığında basın da olsa buna karşı tepki gösterilir. Ben de insanım. Belki olmaması gereken bir tepkiydi ama 15 gün önce sana hırsız diye bağırıyor cadde ortasında ve o gün de oraya geliyor. Bu iddiaları deşifre edeceğim diyerek, beni tahrik ediyor. Sonra içeriye geldiğinde ben dedim ki, ’böyle böyle demişsin geçen gün.’ ’Söyledim’ dedi. ’Ben bunları çıkaracağım’ dedi. Varsa çıkarın. Sen neye dayanarak böyle bir leke atıyorsun bana? Bununla ilgili orada gergin bir ortam oldu. Sonra orada şov yapmaya başlayınca da, Büyükşehir Belediye Başkanımız orada toplantıyı kapattı. Sadece bu arkadaşın sorduğu saçma sorulardan dolayı. Oradaki basına da yazık günah. O kadar güzel sorular soruluyordu, o kadar güzel cevaplar alınıyordu. Bir kişi, oranın bütün ahengini bozdu. Oradaki ahengin içerisinde tüm ilin yerel yöneticileri ve tüm ile yapılmış yatırımları konuşuyorduk orada" ifadelerini kullandı.
"GAZETECİLİK MESLEĞİ BU KADAR HAFİF OLMAMALI"
Gazetecilik mesleğinin daha ciddi olması gerektiğinin altını çizen Uyan, "Gazetecilik mesleği bu kadar hafif olmamalı diye düşünüyorum. Bunun mutlak suretle okullarının olması lazım ve denetlenmesi gerektiğine inanıyorum. Kir atayım izi kalsın misali bu mesleği yapanları, meslekten ihraç etmek lazım" diye konuştu.
"ORADAKİ TÜM BASININ ÖNÜNDE BUNU YAPMAK, HAKLI OLDUĞUMUZU KANITLIYOR"
Yaşanan gerginliğe yönelik tahrik edildiğini iddia eden Uyan, "Tahrikler var ortada. Neticede biz de kamu görevi yapan insanlarız. Biz orada çok bir şey yapmadık, biz onu hiçbir zaman için tehdit de etmedik, küfürlü bir şey de konuşmadık. Yani bunu niye yapıyorsun, biraz daha akıllı olman lazım. Bizim üzerine bu kadar gelmenin doğru olmadığını söyledim. Oradaki tüm basının önünde bunu yapmak, haklı olduğumuzu kanıtlıyor yerel basında. Biz kamu görevi yapıyoruz. Biz yerden göğe kadar haklıyız ve kesinlikle bir insana leke atmak o kadar basit değil. Tespiti varsa manşetlerden versinler. Ben 18 yıldır bu görevi yapıyorum. Benim çoluk çocuğum var. Nijat gibi bir adam bana kalkıp da hırsız diyemez. Basınsa o zaman haddini bilecek. Biz işin orasındayız. Bu tatsızlıkların daha fazla büyümemesi gerekir. Orada biz de sinirlerimize hakim olamadık. Bir gerginlik oldu. Bununla ilgili de şunu açıklamak zorundayım, yaklaşık 700-800 tebrik telefonu aldım" şeklinde konuştu.
"OLMASAYDI TABİ DAHA İYİ OLURDU. KEŞKE O DA BİZİ TAHRİK ETMESEYDİ"
"Elinde belge olmadan bana atılan bu kiri ben hazmedemiyorum" diyen Uyan, "Bugüne kadar onca incelemeye rağmen bir tespit yok. Ben ona küfür etmedim, vurmadım, sadece kravatını düzelttim. Olağan şeyler bunlar, herkesin belli bir sabrı vardır. Olmasaydı tabi daha iyi olurdu. Keşke o da bizi tahrik etmeseydi" ifadelerini kaydetti.