ADIYAMAN (AA) - Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, esnaflara 16 Nisan'da yapılacak Anayasa referandumunu anlattı.

Adıyaman Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Mali Genel Kurulu toplantısına katılan Kutlu, yeni sistem ve mevcut sistem arasındaki farkları aktardı.

Konuşmasında eski sistemin geçmişte çok ciddi krizlere sebep olduğunu ifade eden Kutlu, "Yeni sistemde yine Cumhurbaşkanı olacak ancak bir tek arada Başbakan olmayacak. Başbakan olsa ne olur, olmasa ne olur? Şu an bir kuruma müdür atanacak olsa, bakan imzalayıp başbakana, başbakan da imzalayıp cumhurbaşkanına gönderiyor. Şu anda belki bir kriz yok ama geçmişte bu sistem çok ciddi krizlere sebep olmuştu." dedi.

Başkan Kutlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Geçtiğimiz aylarda ‘Yalnız Değilsin Reis’ adlı bir imza kampanyası başlatmıştık. Yalnız olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanımıza, Adıyamanlıların yanında olduğunu gösterdik. Bu kampanyamıza 50 bin hemşerimiz destek verdi. Bizde bu imzaları TBMM Başkan Vekilimiz Ahmet Aydın ile birlikte Cumhurbaşkanımıza sunduk

Destekten çok memnun olan Cumhurbaşkanımız, davete icabet etmek için 19 Şubat Pazar günü saat 16.00'da Adıyamanlı hemşerilerimizle buluşacak. Sizden isteğimiz dükkanlarınızı kapatıp ailenizle birlikte bir saatinizi ülkemizin ve ilimizin geleceği için ayırıp meydanda yerinizi almanız."