Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Hunat Kültür Merkezi'ndeki atölyeleri gezerek sanatçılarla sohbet etti, yaptıkları eserler hakkında bilgiler aldı. Bir atölyede ney üfleyen Başkan Çelik, bir başka atölyede de tezgahın başına geçerek tespih tanesi yaptı.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile birlikte şehrin en önemli kültür sanat mekanlarından birisi olan ve bünyesinde tezhipten ebruya, ahşap oymacılığından halı dokumaya kadar birçok atölye barındıran Büyükşehir Belediyesi Hunat Kültür Merkezi'ni gezen Başkan Çelik, sohbet ettiği sanatçılardan özgün eserler ortaya koymalarını istedi.

Girdiği atölyede yapılan çalışmaları dikkatle inceleyen ve sanatçılardan bilgiler alan Başkan Çelik, bir tezgahın başına geçerek tesbih tanesi yaptı. Bir başka atölyede de ney üfleyen Başkan Çelik, diğer bölümleri de gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı ve kısa musikî dinletileri ile ağırlandı. Atölye sahipleri de Başkan Çelik'i yaptıkları çalışmalardan oluşan hediyelerle uğurladı.