GAZİANTEP (AA) - Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'in kardeş şehri Hollanda'nın Nijmegen Belediyesini ziyaret etti. 

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Şahin, Hollanda temasları kapsamında Nijmegen Belediye Başkanı Hubert Bruls ve yetkililerle bir araya geldi. 

Ziyarette, Gaziantep'in 20 kardeş şehri olduğunu belirten Şahin, belediyelerin dünya ve toplumsal barış adına önemli çalışmalar yapması gerektiğini vurguladı.

Şahin, "Atalarımızın söylediği güzel bir söz var; 'insanlar, tanımadığının, bilmediğinin düşmanı' derler. Bizim kardeşlik ruhunu, bu iklimi bütün dünyaya yayacak şekilde güçlendirmemiz ve onlara çok daha barış dolu, huzur dolu, kardeşlik dolu bir dünya bırakmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde 1,5 milyon Suriyeli yaşadığını, bunlardan kamplar dışında 300 binine yakınına Gaziantep'in ev sahipliği yaptığına işaret eden Şahin, şunları kaydetti:

"Bizi derinden üzen, Paris'te yapılan saldırı sonrası İslamafobiyi güçlendirmeye çalışan, ırkçılığı artırmaya çalışan bir anlayış var. O yüzden bununla da mücadele edebilmemiz için bu kardeşlik duygumuzu çok daha güçlendirmemiz gerektiğini görüyoruz. Bu bakımdan 2015 yılı için sizden gelecek olan bütün önerilere açığız."

İki ülke arasında yapılan öğrenci değişimlerinin devam etmesini, yapılacak kültürel ve sanat çalışmalarının da birlikte yürütmenin bölge ve dünyaya önemli mesajlar vereceğine dikkati çeken Şahin, Hollanda'dan gelen talep ve ortak projelere Gaziantep olarak hazır olduklarını aktardı.

Nijmegen Belediye Başkanı Hubert Bruls da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, üniversite ve sanayi anlamında yeni projelerin bulunduğunu kaydetti.

Suriyeli sığınmacıların bütün dünyayı ilgilendirdiğini ve Suriye sorununun evrensel olduğunu belirten Bruls, Paris'teki saldırılara üzüldüklerini kaydetti.

İslama karşı bir tutum içerisinde olmadıklarını vurgulayan Bruls, "Bizler burada herkese kucaklayan bir anlayış halindeyiz" ifadesini kullandı.