HATAY (AA) - Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Kırıkhanlılar Derneği ile İskenderun Deniz Ticaret Odası yönetici ve üyeleriyle bir araya geldi. 

İlk toplantısını Büyükşehir Belediyesi İskenderun Hizmet Binası'nda İskenderun Kırıkhanlılar Derneği yönetim kurulu üyeleriyle gerçekleştiren Başkan Savaş, özellikle ekonomik koşullar sebebiyle İskenderun’a yerleşen Kırıkhanlıların sorunlarını ve taleplerini dinleyerek notlar aldı.

Dernek üyeleri toplantıda gelişmişlik anlamında Hatay’ın bölgesinde önemli bir yere gelmesi için üzerilerine düşen görevleri yapmaya hazır olduklarını ifade ettiler. 

Başkan Savaş, daha sonra İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak ve yönetim kurulu üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda deniz ticaretinde önemli bir rol oynayan İskenderun ilçesinin ticaret hacminin arttırılmasıyla ilgili yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini ifade eden Savaş, İskenderun Limanı'nın ithalat ve ihracat kapasitesi bakımından gelişmiş ve gelişmeye açık olan bir kapasiteye sahip olduğunu kaydetti.

Savaş, belediye olarak İskenderun Deniz Ticaret Odası’nın taleplerini dikkate alacaklarını vurguladı.