Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 97 kişinin ölümüyle sonuçlanan Ankara’daki son terör olayına dikkat çekti ve “Türkiye artık tesadüfen yaşanan bir yer oldu. Şu parti, bu parti, bırakalım bunları da Türkiye ve barış için el ele verelim.” diye konuştu.

Çukurova Belediye Meclisi’ndeki oturumda Ankara’daki saldırıya değinen Başkan Soner Çetin, “Her şeyi, siyasi düşüncelerimizi, ideolojilerimizi, önyargılarımızı, şu parti-bu parti demeden particiliği bir kenara bırakıp Türkiye ve barış için el ele verelim; buna mecburuz.” diye konuştu.

31 yıldır PKK eylemleri yüzünden nice canların yok olup gittiğini, Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç ve son olarak Ankara’daki gibi kitlesel katliamlarla terörün tırmandığına dikkat çeken Başkan Çetin, sözlerini şöyle tamamladı: “En alçakça eylem olan bombalama nedeniyle Ankara’da CHP Gençlik Kolları üyesi 11 evladımızı kaybettik. Analar yine ağlıyor. ‘Artık analar ağlamasın, bitsin artık’ diyoruz, yine ağlıyor. Ankara’dakiler ne istiyorlardı? Barış. Kim karşı çıkabilir ki barışa, barış isteyenlere? CHP’li veya ülkücü veya başka bir görüşten kişi, kim olursa olsun fark etmez; hepsi bizim canımız, hepsi bizim evladımız, kardeşimiz. Bütün siyasi partiler, farklılıklarını bir kenara bırakıp el ele vermek zorundadırlar. Bir araya gelip adam gibi bir çözüm de bulmak zorundadırlar. Öyle bir hale geldik ki Türkiye artık yaşanacak yer olmaktan çıktı. Hiçbir gelişmiş ülkede can güvenliği tehdidi diye bir sorun yok. Bunu biz de başarabiliriz.”