Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, "Su meselesinde de 16 ilçede su fiyatlarında indirime gittik. Böylece 16 ilçede hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın daha verimli üretim yapabilmelerine destek olabileceğimizi hatta mahallelerin boşalmasının önüne geçerek, gençlerin de kalmasına katkıda bulanabileceğimizi düşündük. Geriye merkez ilçelerde su fiyatlarında indirim beklentisi var. Onu da unutmadık düşünüyoruz. Gelirler artınca orada da bir güzellik yapmak istiyoruz" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, hafta sonunda da mesaisine devam etti. Başkan Tuna, Meclis Eski Başkanı Cemil Çiçek ve Ankara Milletvekilleri ile birlikte, Mamak Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen “AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı”na katıldı. Başkan Tuna’nın gündeminde, 2 ayını doldurduğu görev süresince Başkent ve Başkentlileri yakından ilgilendiren, ulaşımdan su fiyatlarına kadar birçok alanda altına imza attığı kararlar vardı. Tuna, "Bugün tam göreve geleli 2 ay oldu. Neler olduğunu paylaşmak istiyorum. 24 saat kesintisiz ulaşımı getirdik. 2018 yılında ulaşıma zam olmayacak dedik. Tek binişlik kart ücretini 4 liradan 3 liraya düşürdük. Su meselesinde de 16 ilçede su fiyatlarında indirime gittik. Böylece 16 ilçede hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın daha verimli üretim yapabilmelerine destek olabileceğimizi hatta mahallelerin boşalmasının önüne geçerek, gençlerin de kalmasına katkıda bulanabileceğimizi düşündük. Geriye merkez ilçelerde su fiyatlarında indirim beklentisi var. Onu da unutmadık düşünüyoruz. Gelirler artınca orada da bir güzellik yapmak istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

Başkan Tuna’nın gündemindeki bir başka başlık da Akyurt’a yapılması plan fuar alanıydı. Fuar alanı için Akyurt’ta karar kılındığını vurgulayan Başkan Tuna, şöyle konuştu:

“Biz de Akyurt için tamam dedik. İhale 25 Aralık’tı ama ATO heyeti mi yoksa başka birileri mi Cumhurbaşkanımıza fuarın yerinden memnun değiliz gibi bir şey söylemiş. Biz de sonradan öğrendik. AŞTİ’nin yeri olsun denilmiş. AŞTİ kaldırılsa başka yere taşınsa bile oraya ağaçtan başka bir şey dikemezsiniz çünkü Atatürk Orman Çiftliği arazisi burası. Ortaklarımıza dediğim fuar alanı yapmaya niyetiniz yoksa lütfen milleti oyalamayın.”