15 Temmuz darbe girişimine karşı Balıkesirliler demokrasi nöbetini sürdürüyor. Binlerce Balıkesirliye hitap eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, "Kim terör ile bağlantılı ise, kim bunlara yataklık yapıyorsa, hangi kurumda görev yapıyorsa hepsi bunun hesabını verecek” dedi.
15 Temmuz’da başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminden sonra sokağa çıkan Balıkesir halkının demokrasi nöbeti devam ediyor. Hükumet Konağı Meydanı’nda akşam saatlerinde toplanan binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ile darbe girişimini protesto etti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan sahnedeki dev ekrandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli Güvenlik Kurulu ve ardından düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamayı canlı yayında izleyen Balıkesirliler, Cumhurbaşkanına sevgi gösterisinde bulundular. Demokrasi nöbetinde Sındırgı Yağcıbedir Mehteran Takımı konser verirken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı tarafından darbe girişimi sonrası bestelenen demokrasi marşı okundu.
Demokrasi Nöbeti’nde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, vatandaşlara seslendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan haber gelene kadar demokrasi nöbetini sürdüreceklerini söyleyen Başkan Uğur, “Nöbette 6. Günündeyiz. Kesintisiz, Reis-i Cumhurumuzdan haber gelene kadar alanlardayız. Bugün yine Özel Harekatçı Balıkesirli hemşehrimiz Mustafa Serin kardeşimizin Burhaniye’de cenazesi vardı. Dün yine Balıkesir Ovabayındırlı bir hemşehrimiz Turgut Solak isimli kardeşimizi Hakka uğurladık. Şehidimizi doğduğu gün hakka uğurladık. Tüm şehitlerimize Haktan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı olağanüstü hal kararı ile terör örgütü ile mücadelenin daha etkin şekilde sürdürüleceğini söyleyen Başkan Uğur, “Milli Güvenlik Kurulumuz olağanüstü hal için hükumete tavsiyede bulundu. Hükumette üç ay süre ile olağanüstü hal kararı aldı. Tabi bunu ne için yaptı hükumetimiz? Bunu paralel terör örgütü ile en iyi şekilde mücadele etmek için yaptı. Bu paralel terör örgütü; 1960’da ihtilal oldu. 71 muhtırası ve arkasından 80 darbesi, zannettiler ki hala Türkiye 1960’ların, 70’lerin ve 80’lerin Türkiyesi. Ama artık vatandaş uyandı. Millet uyandı. Milletimiz darbecilere darbe yaptı. Darbeye müsaade etmedi. Onlarda şaşırdı kaldı. Böyle kanlı bir darbe ilk defa oluyor. Reis-i Cumhur’u öldürmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Meclisi bombalıyorlar. Terörle mücadele eden Özel Harekat polislerinin merkezini bombalıyorlar. Hem de nasıl bombalıyor? PKK ile mücadele için bomba yüklü uçakları yükleyip PKK’yı bombalayacağına meclisi bombalıyor. Milletin meclisini bombalıyorlar. PKK ile mücadele eden Özel Harekat polislerini bombalıyorlar. Milletimize kurşunlar yağdırıyorlar. Bunların hepsi alçak. Bunlar hain. Bunlar terörist. Bunlarla olağanüstü hal ilanı ile mücadele sonuna kadar yapılacak. Kim terör ile bağlantılı ise, kim bunlara yataklı yapıyorsa, hangi kurumda görev yapıyorsa hepsi bunun hesabını verecek. Terör örgütünün başı Pensilvanya’da Feto. Feto’yu istiyoruz. Amerikalılara diyoruz ki ver kardeşim bunu. Yeter, gönder hesap soracağız ondanda. Feto’dan da hesap sorulacak” dedi.
Türk milletinin darbe girişiminde gösterdiği birlik ve beraberlik ile tüm dünyaya mesaj verdiğini ifade eden Başkan Uğur, “Reis-i Cumhurumuz’unda ifade ettiği gibi bütün dünya; Amerika’sı Avrupa’sı Türkiye ile büyük bir mücadele içinde. Türkiye’yi ekonomik olarak da çökertmek istiyorlar. Ama maalesef başarılı olamıyorlar. Bir taraftan o kuruluşlar Türkiye puanını düşünüyorlar. Finans aleyhine Türkiye’ye ne yapabiliyorlarsa yapmaya çalışıyorlar. Ama başaramayacaklar; çünkü bu ülkede birlik var, beraberlik var. İşte milletimizin meydanlara çıkması, iri olması, diri olması halk- millet darbe yaptı. Darbecilerin hepsi şimdi cezaevinde. Balıkesir’de de birçok general cezaevinde. Hakimler, savcılar cezaevinde. Yataklık yapan hepsi hesap verecek. Bizlerde Balıkesir’de 81 ile olduğu gibi bütün hemşehrilerimiz meydanlarda. Bigadiç, Susurluk, Havran’dan Sındırgı’dan mehteran bize desteğe gelmiş.
Milletimiz devletine sahip çıktığı müddetçe darbelere karşı dik durduğu müddetçe, bu millet bölünmez, ülkede istikrar ve yatırımlar devam eder. Osmangazi köprüsü açıldı. Balıkesir’e gelen turist ve araç sayısı arttı. Yatırımlar devam ediyor. Bizlerde belediyeler olarak yatırımlarımıza devam ediyoruz merak etmeyin. Aramıza nifak tohumu sokmak isteyenler ve provokatörler var. Bunlara dikkat edelim. Bir tanesi diyor ki Balıkesir’de şehirdışına çıkma yasağı ilan edildi. Böyle bir yalan uyduruyor. Bunların hepsi rezil adamlar, alçak adamlar bu provokatörlerin hepsi. Yalan haber yayıyorlar. Ama bunlara milletimiz kesinlikle itibar etmiyor. Bunlar soysuz, bunlar millet düşmanı. Bu alçaklara itibar etmeyin. Nöbetimiz he gece artarak devam ediyor. Balıkesir ayakta. Balıkesir demokrasi nöbetinde” şeklinde konuştu.