Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, darbe girişiminde bulunan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PYD) ile ilgili tepkisini dile getirerek, Paralel Devlet Yapılanması ifadesinin Paralel İhanet Çetesi olarak değiştirilmesi önerisinde bulundu.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kent merkezindeki 16 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda demokrasi nöbetine katıldı. Burada vatandaşlara seslenen Başkan Yılmaz, FETÖ/PDY darbe girişimiyle ilgili iddianamede yer alacak örgüt adına ilişkin teklifte bulundu. Örgüt adının FETÖ/PDY olduğunu hatırlatan Başkan Yılmaz, ’PDY’ isminin yerine açılımının Paralel İhanet Çetesi olarak değiştirilerek iddianamede yer alması önerisinde bulundu. Başkan Yılmaz şunları söyledi:
“Bunların kısaltılmışı Paralel Devlet Yapılanması’ydı. Biz bundan sonra bunların kısaltılmışlığını da değiştirmemiz lazım. Paralel İhanet Çetesi. Şu anki iddianamede düzenlenen (FETÖ) Fethullahçı Terör Örgütü, (PDY) Paralel Devlet Yapılanması, iddianamedeki ismi bu idi. 15 Temmuz’dan sonra şimdi bunların ismi şu olmalı. Buradaki teklifim; Paralel Devlet Yapılanması, Paralel İhanet Çetesi. Paralel Devlet Yapılanması’nı söylerken rahat rahat söylüyoruz ama paralel ihanet çetesini söylerken içimizde bir çekince var ’acaba şudur, budur. İçimizde çekince olmasın, bunların hepsi p.. Çünkü bunların hepsi paralel ihanet çetesi. ’P’si paralel, ’İ’si ihanet, ’Ç’si çete. Var mı tereddüt, yok. Paralel İhanet Çetesi. Bundan sonra bizim söylemlerimiz paralel ihanet çetesi olacak. İnanıyorum ki iddianameye de bu şekilde bir düzenleme yapılacaktır."
Darbe girişiminin ardından Ordu’da 20’nin üzerinde hakim, savcı, 10’un üzerinde rütbeli polis ve 50’ye yakın polisin açığa alındığını veya tutuklandığını hatırlatan Başkan Yılmaz, ilginç bir konuya temas etti. Yılmaz, “Büyükşehir Belediyesi resmi bir belediye. Şu gördüğünüz logo bizim bütün araçlarımızda var. Fakat bizim belediye araçlarına ceza yazan özel paralel polisler var. İşi gücü bırakmış, belediyenin logosu olan her aracımıza ceza yazıyor. Araştırıyoruz, emniyet müdürünün haberi yok, araştırıyoruz trafik şube müdürünün haberi yok. Araştırıyoruz valinin haberi yok. Sonradan öğrendik ki, belediyenin araçlarına ne kadar ceza yazan varsa hepsi biraz önce söylediğim paralel ihanet çetesinin mensuplarıymış” diye konuştu.
"OHAL’den korkmayın"
Olağanüstü hal (OHAL) ile ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, “Arkadaşlar OHAL’den korkmayın. OHAL anayasanın tarif ettiği bir düzenlemedir. İl valilerine bazı konularda özel yetki verilmesi olayıdır. Mesela vali, büyükşehirden 50 iş makinesi ve kamyon istediği zaman ben vermek zorundayım. Vali, OHAL süresi içinde şu alanı istiyorum, şu binayı istiyorum dediği zaman geçici olarak alabiliyor” ifadelerini kullandı.
Demokrasi nöbetini sürdüren meydanda yüzlerce vatandaşa kentteki esnaflar da ücretsiz olarak döner, yiyecek ve içecek ikramında bulundu.