Hatay’ın Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, belediyenin önceki döneminden kendilerine 73 milyon TL’lik borç bırakıldığını belirterek, "Belediyemizin hizmet binası dahi bizim değil. 30 bin nüfuslu bir ilçenin 73 milyon TL borcu olur mu?" dedi.
Vurucu düzenlediği basın toplantısında, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra göreve geldiklerinde başta mali hizmetler müdürlüğü olmak üzere tüm müdürlüklerden arşivlerini talep ettiğini belirterek, "Yaptığım inceleme neticesinde Belen İlçe Belediyesinin 73 milyon TL gibi büyük bir borç batağında olduğunu tespit ettik. Bunun neticesinde İçişleri Bakanlığı’ndan müfettişleri talep ettim. Müfettişlerimizin yapmış olduğu inceleme neticesinde büyük yolsuzlukların olduğu ayyuka çıkmış durumdadır. Gelen müfettişlerin söylediği bir tek şey ‘Burası bakkal dükkanından kötü işletilmiştir’ oldu. Belediyemizin hizmet binası dahi bizim değil. 30 bin nüfuslu bir ilçenin 73 milyon TL borcu olur mu? Bunu kişi başına böldüğüm de her kişiye 2 bin 400 lira bu belediye borçludur. Bu Türkiye’de hiçbir belediyenin yapmadığı borç tablosudur. Hatay’ın 15 ilçesi var 6 ilçesine denk bir borç tablosuyla karşı karşıyayız. Nasıl bir idaredir, nasıl bir yönetimdir. Ülkücüyüm, milliyetçiyim deyip geliyorsun bu memleketi borç batağına batırıp gidiyorsun. Daha halen çıkıp bu memlekette gezebiliyorsun. Bir insanda yüz olması gerekir. Biz buraya gelir iken yetimin hakkını sonuna kadar koruyacağız dedik. Sonuna kadar bu işin takipçisiyim ve takipçisi olmaya devam edeceğim” dedi.
39 ayrı iddiadan 89 kişinin soruşturma geçireceğini kaydeden Belen İlçe Belediyesi’nin Avukatı Sedef Kurtoğlu ise soruşturmada amaçlananın organize bir çetenin çökertilmesi olduğunu söyledi.