7 Haziran seçimleri öncesi AK Parti’ye destek vermek üzere hiçbir kurum ve kuruluşun desteği olmadan kendi imkanlarıyla Türkiye turuna çıkan Erol Özavcı, bu kez de başkanlık sistemine destek vermek için yollara düştü. Şimdiye kadar 25 bin kilometre yol yapan Özavcı’nın 48’inci durağı Isparta oldu. Üzerinde ’dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan’ yazılı olan ve Cumhurbaşkanı forsu çıkartması bulunan aracıyla Kocaeli’den yola çıkan Özavcı, başkanlık sistemine destek için yollarda olduğunu söyledi.
Isparta’da gazetecilere açıklamada bulunan Özavcı, “Türkiye’mizin güzel ili Isparta’dayız. Cumhurbaşkanı’na destek vermek için, başkanlık sistemine destek vermek için Türkiye’yi il il geziyorum. Milli demokratik yeni Türkiye’nin ilk başkanı, özgürlüğün ve yenilmezliğin şahsiyetli dik duruşu ve bağımsızlığın anıt ismi yükselen yeni Türkiye’nin kurucusu, memleketin kurtarıcısı, milli idarenin lokomotifi, milletin evladı, memleketin adamı Recep Tayyip Erdoğan’dır. İşte ben bu milletin bir evladı olarak bu milletin kadrini kıymetini bilmek ve değerini teslim etmek adına ona destek olmak kutlu yürüyüşüne katkı vermek misyonunu geleceğe taşıyarak yaşatmak için bu faaliyeti başlattım ve yollardayım” dedi.
"BU OYUNU BOZALIM"
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yürüyüşünün dik durmak, adalet ve kalkınma demek olduğunu aktaran Özavcı, “Onun yürüyüşü, tüm dünya düşkünlerinin sesi, dirilişi, direnişi ve kalkışı demektir. Ben bir Kürt kardeşiniz olarak Cumhurbaşkanı’na destek vermek için buradayım. Hep beraber el ele verip bu oyunu bozalım. Bir beraber olalım. Türkiye’yi dahi ileri seviyelere getirelim” diye konuştu.
"BİR SORUN YAŞAMADIM"
Terör operasyonlarının sürdüğü doğu illerine de gittiğini ve bir sorun yaşamadığını aktaran Özavcı, “Gittiğim yerlerde gördüm ki Cumhurbaşkanımızı halk çok seviyor. Kimisi ’babam’ kimisi ’canım’ kimisi ’reis’ diyor” görüşünü iletti. Özavcı, bir sonraki durağı Afyonkarahisar’a gitmek üzere Isparta’dan ayrıldı.