Yakın Doğu Üniversitesi Basketbol Kulübü ve Basketbolu Geliştirenler Derneği’nin yaptığı birleşme hem KKTC basketboluna hem de Türkiye basketboluna büyük başarıların kapılarını açacak.
Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Basketbol Geliştirenler Derneği Spor Kulübü ile büyük bir adım atarak Yakın Doğu Üniversitesi Basketbolu Geliştirenler Spor Kulübü Derneği’ni kurdu. Yakın Doğu Üniversitesi Basketbolu Geliştirenler Spor Kulübü Derneği ile tescillenen yeni oluşum, Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane Salon 4’de düzenlenen basın toplantısı ile duyuruldu. Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Basketbolu Geliştirenler Derneği Başkanı Işık Eyigören, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Tüzünkan, Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulübü Daire Başkanı Hakan Atamtürk, Av. Salim Baki, Genel Menajer Murat Tümer ve Genel Menajer Yardımcısı Öğr. Gör. Erhan Ayaz toplantıda hazır bulundular.
“KKTC İSMİ DÜNYA LİGLERİNDE OLACAK”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Tüzünkan, ülke basketbolu için önemli bir gün olduğunu, yapılan işbirliği ile KKTC isminin spor alanında dünya liglerinde yer almasının sağlanacağını belirtti. Yrd. Doç. Dr. Tüzünkan, yapılan güç birliğinin ülke ve Türkiye basketboluna hayırlı olmasını diledi.
Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, toplantıda yaptığı konuşmada, Yakın Doğu Üniversitesi hakkında kısaca bilgi vererek, eğitimde olduğu gibi sanat ve spor alalarında da yatırımlara önem verdiklerini söyledi. Doç. Dr. Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi’nin üniversite adası olan Kıbrıs’ta 27 yaşında olduğunu, 16 fakülte, 188 bölüm, 104 ülkeden öğrencisi ile uluslararası düzeyde en yüksek itibara sahip bir kurum olduğunu belirtti. Doç. Dr. İrfan S. Günsel, üniversitesi bünyesindeki Spor Kulübü’nün çok farklı branşlarda sporcuya sahip olduğunu ve KKTC’nin en büyük spor kulübü olduğunu kaydetti. Gençlerin gelecek planlarında eğitimin dışında sanatın ve sporun ne kadar önemli olduğuna vurgu yapan Günsel, batılı ülkelerde kötü alışkanlıklara karşı sporla yapılan mücadeleleri örnek aldıklarını ve KKTC’de bu yapının bir benzerini inşa ettiklerini belirtti. Günsel, basketbolda yapılan önemli işbirliği ile ilgili şunları söyledi:
“YDÜ basketbol kadın takımımız bir önceki yıl Türkiye’de 2. Lig’de mücadele etti. Türkiye liglerindeki üçüncü yılımızda da ana vatanımızda bizi çok misafirperver ve sıcak karşıladılar. Basketbolu Geliştirenler Derneği ile yapılan işbirliği ile tek vücut oluşturduk ve bunu dünya sporuna taşımayı hedefliyoruz. Kadın basketboluna destek vererek kadınlarımızın da spor alanında dünya çapında başarı sağlamasını arzuluyoruz” dedi.
Doç. Dr. İrfan S. Günsel, hedeflerinin Euro Cup’ta şampiyonluk olduğunu belirterek, “Herhangi bir başarıdan mahrum kalmamak için bütçe kısıtlaması yapmayacağız. BGD ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğinin kısa planlı olmadığını, bu işbirliğinin Katolik nikâhlarına benzer şekilde mezara kadar olacağını söyleyebilirim. Ayrıca üst yapıda gerçekleştireceğimiz yatırımlara ek olarak alt yapılarda da sistemli bir çalışma yürüteceğiz. Basketbolumuz için alt yapıların öneminin bilincinde olarak ülke çapında ve yakın coğrafyamızda çok kapsamlı çalışmalar yürüterek Türk basketbolunun geleceğine yatırım yapmış olacağız. Böylece bu yeni yapıyla ve yaptığımız yatırımlarla Türk basketbolunu en iyi ve başarılı şekilde temsil edeceğiz. Hepinize değerli vaktinizi ayırarak basın toplantımıza katılımınızdan dolayı teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı.
“FİKİRLER BİRLEŞİNCE SPORDA BAŞARI DOĞAR”
Basketbolu Geliştirenler Derneği Başkanı Işık Eyigüngör de yaptığı konuşmada, Türk kadın basketboluna destek olmak için derneklerinin 15 Mayıs 2012’de 15 iş adamı ile kurulduğunu söyledi. Eyigüngör, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel ile aynı düşüncede olduklarını görünce kadın basketbolunu dünya platformuna taşımaya gönül verdiklerini ifade etti. Eyigören, yapılan işbirliği ile Yakın Doğu Üniversitesi Basketbolu Geliştirenler Spor Kulübü Derneği Kadın Basketbol Takımı’nın Avrupa kupasına katılacak olmasının ülke basketbolu için çok değerli olduğunu belirtti. Eyigüngör, Yakın Doğu Üniversitesi Basketbolu Geliştirenler Spor Kulübü Derneği isminin Türkiye Basketbol Federasyonu’ndaki tescil işlemlerinin başladığını belirterek, Türkiye ve Avrupa liglerine çıkmak için elbirliği yaptıklarını ve bunun Katolik nikâhlarındaki gibi mezara kadar ayrılmayacak bir birliktelik olduğunu söyledi.
“TRANSFER ÇALIŞMALARIMIZA İŞBİRLİĞİ İÇİNDE DEVAM EDİYORUZ”
Yapılacak transferle ilgili açıklamalarda bulunan Eyigüngör, “Şu ana kadar 5 yıllık kontrat yaptığımız Merve Aydın ile birlikte toplamda üç transferimizi gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl AGÜ Spor da oynayan Zoi Dimitrakou’yu kadromuza kattık. Ayrıca yine geçtiğimiz yıl BGD formasıyla mücadele eden Birleşik Amerikalı Guard Courtney Vandersloot ile yola devam edeceğiz. Ayrıca gerçekleştirdiğimiz basın toplantısının ardından koçumuz Zafer Kalaycıoğlu ile de sözleşme imzalayacağız. Bundan sonraki transferlerimizi de hep birlikte istişare ederek gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.
“YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ’NİN MÜSABAKALARINI KKTC’DE OYNAMASI İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”
Konuşmasının sonlarında bu yeni oluşumun maçlarını şimdilik İstanbul’da oynayacağına değinen Eyigüngör, “Kıbrıs Türk halkı için bu takımın maçlarını KKTC’de oynamasının ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Önümüzde bir Kosova örneği var. Biz de bu örnekten yola çıkarak maçlarımızı Kıbrıs’ta oynamak için tüm gücümüzle çalışacağız. İrfan Bey ve Murat Tüzünkan Hoca’nın da söylediği gibi Fiba ile yapılan bir takım görüşmeler var. Fakat bu sürecin adım adım ilerlemesi gereken bir süreç olduğunu da biliyoruz” dedi.
Türkiye spor medyasından temsilciler, spor yazarları ve basın mensuplarının da katıldığı toplantı sonunda basın mensuplarının soruları yanıtlanarak, hatıra fotoğrafının çekimiyle toplantı sona erdi.