Batıkent Metrosu’nda aktarma uygulaması başladı. Atatürk Kültür Merkezi ile Akköprü istasyonları arasında yolcular, karşılıklı olarak Büyükşehir Belediyesi EGO otobüsleriyle ücretsiz olarak taşınıyor.
Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapımı sürdürülen Keçiören Metrosu ile Batıkent Metrosu’nun bağlantı çalışması 2 ay sürecek. Bağlantı çalışması müddetince yolcularının mağduriyetinin en aza indirilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından aktarma uygulaması yapılıyor. Uygulama kapsamında yolcular bekletilmeden iki istasyon arasında ücretsiz olarak karşılıklı otobüslerle taşınıyor ve ücretsiz olarak metrolarla yollarına devam ediyor.
Uygulamaya konulan yeni düzenleme ile Sincan ve Batıkent’ten metroya binen yolcular, Akköprü İstasyonu’nda iniyorlar ve hazır bekleyen ücretsiz otobüslerle sonraki istasyon olan Atatürk Kültür Merkezi İstasyonu’na (AKM) taşınıyorlar.
İndikleri duraktan otobüslerle AKM durağına ulaşan yolcular, AKM İstasyonu’na kadar uzatılan Koru Metrosu’na binerek, Kızılay ve Koru istasyonlarına kadar ücretsiz olarak yolculuklarına devam edebiliyorlar.
Kızılay’dan Batıkent istikametine giden metro yolcuları da AKM İstasyonunda inerek, kendilerini hazır bekleyen otobüslerle bir sonraki durak olan Ak Köprü İstasyonu’na ulaşarak Batıkent- Sincan istikametindeki yolculuklarına devam ediyorlar.
Yolcular, AKM-Akköprü istasyonları arasında çift taraflı olarak, trafiğe girmeden, otobüslerle AKM alanında bu düzenleme için yeni yapılan yoldan taşınıyorlar.