Batman Öğretmenevi’nin ticari işletmelere peşkeş çekildiğini ileri süren Eğitim Sen Eş Başkanı Mustafa Yurtsever, Öğretmenevi müdürü hakkında kamuyu zarara uğratmaktan dolayı suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Eğitim-Sen’den yapılan yazılı açıklamada, "Şaibeli idareci mülakatlarında 100 üzerinden 100 tam puan verilen Öğretmenevi müdürünün ilk icraatı Öğretmenevini, öğretmenlerin dışında herkesin kullanabileceği şekilde dizayn etmek oldu. Öğretmenevi’nin daha iyi hizmet sunabilmesi için uğraşmaları gerekirken ihalelerle ticari işletmelere peşkeş çekerek ve kamuyu zarara uğratmak pahasına binaya imar planlarına aykırı bir şekilde tadilatlar ile ek bölümler yaparak riskli bir işe de imza atmaktadırlar." denildi.

'BELEDİYE 50 BİN TL CEZA KESTİ'

İmara aykırı hareket edildiği için Batman Belediyesi tarafından Öğretmenevi Müdürlüğüne 50 bin TL üzerinde idari para cezası kesildiğini açıklayan Yurtsever, "Bu cezadan dolayı bu ek yapılar için yıkım kararı çıkarıldı. Bu para cezalarını mevcut idareciler ödemeyecek ise bu kamuyu zarara uğratmak değil midir? Bu olanlara başta Vali ve Milli Eğitim Müdürü’nün sessiz kalması akıllara birçok soru işareti getirmektedir. Bu işin peşini bırakmayacağız. Öğretmenevi müdürü hakkında kamuyu zarara uğratmak ve görevi kötüye kullanmaktan dolayı suç duyurusunda bulunacağız." ifadelerini kullandı.