Batman gelen sirk grubunun vahşi hayvanlar ve sihirbazlı gösteriler çocukların yanı sıra yetişkinler tarafından da yoğun ilgi gördü. Batman’a ilk defa gelen ekip, şehir otogarının arka tarafından kurulan çadırda çeşitli gösteriler segiledi. Düzenlenen gösterileri izleyen vatandaşlar ellerinden cep telefonlarını düşürmeyip hem vahşi hayvanları hem de sihirbazın gösterilerini kaydetti.

Sirk gösterisi yapan ekibin şefi Hande Ulukuz, Türkiye’de tek vahşi hayvanlı sirk gösterisi yapan grup olduklarını belirterek, gittikleri her yerde insanların ilgi odağı olduklarını söyledi.
Gösteriye bugün başladıklarını ilk güne göre ilginin yoğun olduğunu belirten Ulukuz, Batman’a ilk defa geldiklerini dile getirdi. Aslan, ayı ve yılan gibi vahşi hayvanlar gösteri yaptıklarını anlatan Ulukuz, şunları kaydetti: “Çocuklar daha önce görmedikleri için bizi ilgiyle izledi. Daha önce sirk izlemeyen herkes ilgi gösteriyor. 3 gün boyunca burada gösterilerimizi yapmaya devam edeceğiz. Bizden önce bazı meslektaşlarımız gelmiş Batman’a ancak bizim gösterilerimiz kadar zengin gösteriler yapmamışlar. Biz burada herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Belediye de bize destek oldu. Bunun yanında halk da bize yardımcı oldu.“

“VAHŞİ HAYVANLARI KAZAKİSTANDAN GETİRDİK”

Vahşi hayvanları Kazakistan’dan getirdiklerini belirten Ulukuz, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Kazakistan Devlet Sirki ile anlaşmamız var. Türkiye’de tek aslanlı ve ayılı sirk bizim sirkimizdir. Bu kapsamda Doğu Anadolu’yu da gezmek istiyoruz. Çünkü bu bölgedeki birçok çocuk vahşi hayvanı görmedikleri için, bizde onlara burada o imkanı sunuyoruz. Aslanı görebiliyorlar onun dışında çocukların genel kültür bilgisi gelişiyor. Bizde mutluyuz böyle bir gösteri yaptığımız için.”

Sihirbaz İskender Albayram da, bu işin kendisi için önem arz ettiğini belirterek, yaptığı gösterileri birçok televizyon programına katılarak yaptığını da kaydetti.