Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yerel demokrasiyi güçlendirmek adına, Mayıs ayı Belediye Meclis Toplantısını köy kahvesinde gerçekleştirdi.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediye meclis’ini köy kahvehanesinde topladı. Celaliye Merkez Kahvehanesinde gerçekleştirilen Meclis Toplantısı’na Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Halka açık bir şekilde yapılan Meclis toplantısında vatandaşı ilgilendiren konular görüşülerek, oylama ile karara bağlandı. şeffaf bir şekilde yapılan meclis toplantısına, vatandaşta yoğun ilgi gösterdi.
“BUNDAN DAHA GÜZEL BİR ŞEFFAFLIK OLAMAZ”
Belediye meclisini sokağa taşıdığını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Kapalı mekanlarda icra ettiğimiz ve her şeyin açıkça konuşulduğu meclis toplantılarını sokağa taşıdık. Sokakta, caddenin üzerinde , yarısı cadde de yarısı içeride, bazen de ağacın altında, bahçede, meydan da resmi belediye meclis toplantılarını yapıyoruz. Bizim belediye kanununa göre, devlete karşı sorumlu olduğumuz meclis toplantısı bunlar, piknik değil. Burada halkın katılımıyla, halkın gözleri önünde belediye ile ilgili her türlü kararı tartışıyor, konuşuyor ve karara bağlıyoruz. Vatandaşı da dinliyoruz. Bundan daha güzel bir şeffaflık olmaz. Bundan daha güzel halkla bütünleşme olmaz. B demokrasinin gereğidir. İnsan hak ve özgürlüklerinin gereğidir. Biz, Büyükçekmece Belediyesi olarak belediye meclisini, kış ayları hariç, vatandaşın yoğun olduğu mahallelerde vatandaşın ayağına götürdük. Caddede, meydanda, çay bahçesinde, kahvehanede meclis toplantılarımızı icra etmeye devam ediyoruz. Kış mevsimine kadar böyle devam edecek” diye konuştu.