GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te merkez Şahinbey Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeyle vatandaşlara, kentin farklı semtlerinde belediyece yaptırılan konutlardan uygun vade oranlarıyla konut sahibi olma fırsatı sunuldu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların ev sahibi olabilmesi için önemli yatırımlar yapmaya devam ettiklerini ifade etti.

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmayı ilke edindiklerini kaydeden Tahmazoğlu, her gelir grubundan ailelerin daha kolay ev sahibi olabilmeleri için çeşitli imkanlar sunan yeni projeye dikkat çekti.

İlçede gelişime dönük olan Yazıcık, Perilikaya, Yeşilvadi, Mavikent ve Çamlıca'da yapımı tamamlanan konutları vatandaşların beğenisine sunduklarını vurgulayan Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

"Bu projemizden Şahinbey ve diğer ilçelerimizdeki vatandaşlarımız da faydalanabilecek. Herhangi bir kuraya katılmak zorunda değiller. Kura olmayacak. Başka bir şart getirilmiyor. Bu projeden faydalanmak isteyenlerin üzerinde bir tapu olabilir. Vatandaşlarımız taksitleri kendileri belirleyecek. Peşinatta da farklı fırsatlar sunuluyor. Anlaşmış olduğumuz devlet bankasıyla bir protokol imzalıyoruz ve protokol kapsamında banka çeşitli kredi oranlarıyla farklı vade imkanları sunuyor ve bu imkanlar tüm gelir grubunu göz önüne alarak ayarlandı."