Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU), Belen ilçesinin içme suyu sıkıntısını çözmek için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

İçme suyu konusunda var olan eksikliklerin giderilmesi adına kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini belirten HATSU yetkilileri, Bakras Mahallesi’nde bulunan 1. ve 2. İçme suyu terfi istasyonuna bağlı 60 litre kapasitesi bulunan 2 adet kuyunun revize edilerek kapasitelerinin 120 litreye çıkartıldığını ve Belen’in bazı kesimlerindeki su ihtiyacının tamamlandığını belirtti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da geçtiğimiz günlerde içme suyu hattı bulunmayan Belen’in Halilbey Mahallesi’ne yeni şebeke kazandırıldığını hatırlatarak, kalıcı çözümler için yerinde hizmet anlayışını benimsediklerini ve hiçbir ayrım yapmadan Hatay’ın her tarafına eşit ve kaliteli hizmet götürdüklerini ifade etti.

İçmesuyu konusundaki tüm sıkıntıları kökten çözecek olan seferberlik başlattıklarını kaydeden Başkan Savaş, bu kapsamda tüm ilçelerdeki projelerin hayata geçmesiyle, altyapısı örnek olacak bir Hatay’ın ortaya çıkacağını belirtti.